Principala temã – creşterea salariilor

Sorina Popa

Sindicaliştii de la ArcelorMittal Hunedoara vor demara negocierile cu administraţia combinatului pentru un nou contract colectiv de muncă. Actualul contract colectiv de muncă expiră la 31 martie, sindicaliştii având o lună şi jumătate la dispoziţie pentru negocierile cu conducerea SC ArcelorMittal Hunedoara.

„Siderurgistul”, da, „Solidaritatea”, ba

Pentru că nu au reuşit să obţină reprezentativitatea la nivelul combinatului hunedorean, membrii Sindicatului „Solidaritatea” nu vor putea să se prezinte la negocierile din acest an pentru contractul colectiv de muncă. În aceste condiţii, doar cei de la Sindicatul „Siderurgistul” vor avea această calitate, în relaţia cu administraţia combinatului.

Petru Vaidoş, preşedintele Sindicatului „Siderurgistul”, a declarat că „am prins o perioadă delicată, când salariile au fost îngheţate în grupul Mittal“.

„Anul trecut, s-au acordat bonusuri, în două etape, a câte cinci la sută, din câştigul anual brut al fiecărui salariat. Asta a fost considerată o mărire de salariu. În principal, la negocierile pentru noul contract de muncă, vom cere creşteri salariale”, a declarat liderul sindical Petru Vaidoş.

Directorul general al ArcelorMittal Hunedoara, Remus Păţan, a declarat că negocierile cu sindicaliştii vor demara în scurt timp şi că se aşteaptă la cereri de creştere a salariilor.

În prezent, Sindicatul „Siderurgistul” numără la Hunedoara 500 de membri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.