FlashSport

Primul succes extern din ultimii 20 de ani

Ciprian Marinuţ

Înotătorul Alexandru Ancuţa (foto, 16 ani) a cucerit prima medalie internaţională de după Revoluţie, pentru secţia de nataţie a CSS Hunedoara. Sportivul antrenat de Anca Băjan s-a clasat pe locul trei cu ştafeta de 4×100 metri mixt a României la Campionatul Ţărilor Central Europene, desfăşurat în Serbia, la finalul săptămânii.

Ajutat de echipă

Multiplu campion naţional în cursele de spate, Alexandru Ancuţa a fost titular pe acest procedeu în ştafeta României de 4×100 metri mixt, făcând echipă cu Ioan Barbu (bras, SCM Piteşti), Octavian Ciocan (fluture, LPS Brăila) şi Gheorghe Ştefan (liber, SCM Piteşti). Ştafeta de juniori a României s-a clasat pe locul trei, după echipele Ungariei şi Poloniei, iar Alexandru Ancuţa a obţinut medalia de bronz. Cu această performanţă, Alexandru Ancuţa intră în istoria clubului CSS Hunedoara, ca primul medaliat al secţiei de înot în competiţiile externe, de după Revoluţie. La individual, Ancuţa s-a clasat pe locul şapte în cursa de 100 metri spate şi a ratat finala la 200 metri spate. Cristian Rizan, celălalt sportiv de la CSS Hunedoara prezent la concursul din Serbia, s-a clasat pe locul 11 în cursa de 100 metri bras şi pe poziţia a 12-a la 200 metri bras. „Performanţa lui Alexandru Ancuţa este una istorică pentru CSS Hunedoara, întrucât medalia cucerită de el este prima pe plan internaţional din ultimii 20 de ani. Poate ar fi reuşit o clasare mai bună şi la individual, însă a avut probleme medicale. Rizan a avut adversari foarte puternici şi a fost trădat de lipsa de experienţă”, a spus antrenoarea Anca Băjan, care i-a supervizat pe cei doi hunedoreni în Serbia.

Delegaţia României a obţinut 11 medalii (opt la individual şi trei la ştafetă) şi s-a clasat pe locul patru în ierarhia pe naţiuni, după Ungaria, Polonia şi Slovenia, dintr-un total de opt ţări participante.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura