Primul DogPark din judeţ s-a deschis la Deva

02 IMG_4974Sorina Popa

Ieri, la Deva, s-a inaugurat primul DogPark din judeţ, situat în apropierea supermarketului Kaufland. Trebuie menţionat că, accesul în parc va fi gratuit, nu va fi percepută nici o taxă de intrare sau folosire a locului respectiv.

Relaxare şi socializare
Acest parc pentru câinii de companie este doar un început, deoarece, dacă DogPark-ul va reprezenta un succes, pe viitor vor mai fi amenajate şi alte spaţii de acest fel în municipiu, la nivel de cartiere, a declarat Petru Mărginean, primarul Devei. Cu prilejul deschiderii parcului canin au avut loc demonstraţii de dresaj, parade ale raselor canine, concursuri şi o tombolă. Proiectul parcului pentru câini a fost aprobat într-o şedinţă a Consiliului Local Deva. „Astfel de parcuri reprezintă o necesitate şi o preocupare de actualitate pentru o lume civilizată. În acest loc, atât oamenii, cât şi animalele lor, se vor putea bucura de relaxare şi socializare”, a afirmat edilul şef al reşedinţei de judeţ, Petru Mărginean.

02 IMG_4988Era un teren viran, plin de mărăcini
Terenul pe care s-a construit parcul pentru câini era plin de buruieni şi mărăcini. S-a ajuns la concluzia că el trebuie valorificat. Mai ales că, spune primarul municipiului Deva, au fost multe solicitări pentru un asemenea loc, al proprietarilor de animale. Parcul cuprinde două incinte, una pentru câinii de talie mare şi alta pentru cei de talie mică. Separarea este făcută prin panouri de gard zincat iar întregul teren este înconjurat de un gard de lemn, înalt de doi metri, dublat cu gard viu. Parcul este dotat cu mobilier pentru dresaj (rampe, jaloane, leagăne, cercuri, garduri), două cişmele, 12 bănci, coşuri de gunoi cu mănuşi de unică folosinţă. Suprafaţa totală a acestui teren este de 5.504 mp şi include zone verzi şi alei pietonale. Mai mult decât atât, proprietarii de câini au la dispoziţie o clădire în care vor fi grupuri sanitare, care să poată fi folosite şi de către persoanele cu dizabilităţi, şi o magazie pentru depozitarea diferitelor lucruri.

3 comentarii la „Primul DogPark din judeţ s-a deschis la Deva

 • 30 mai 2016 la 11:32
  Permalink

  Extraordinar, cat intelectualism cu acest Dog Park. Daca ii spuneau Parcul Cainilor ar fi fost ceva infam. Nu va e rusine ma, ca sunteti romani nu anglo-saxoni ?

 • 30 mai 2016 la 11:49
  Permalink

  Au umplut Deva de banci si parcuri, sub geamurile oamenilor, de nu mai ai liniste zi si noapte

 • 30 mai 2016 la 13:59
  Permalink

  @Sorina Blaga: acritura ce esti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare