Primul Campionat Mondial de gimnastică pentru juniori

31 ianuarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a transmis primele informaţii despre organizarea şi desfăşurarea primei ediţii a Campionatului Mondial de gimnastică artistică pentru juniori.
Decizia a fost luată în 2018 de către forul internaţional care doreşte ca tânăra generaţie să aibă posibilitatea participării la mai multe competiţii importante, pentru creşterea calităţii exerciţiilor şi pentru rodarea sportivilor, care după împlinirea celor 16 ani (la fete) şi 17 ani (la băieţi) trec la categoria seniorilor.
Prima ediţie a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică, atât la fete cât şi la băieţi, se va desfăşura în perioada 23-30 iunie în oraşul maghiar Gyor, sala aleasă pentru întreceri fiind Audi Arena, o sală cu circa 8.000 de locuri, unde sunt programate de obicei partide de handbal, baschet şi volei.
Primarul oraşului Gyor, fostul campion olimpic de gimnastică Zsolt Borkai, a declarat că este o onoare pentru oraşul pe care îl conduce să organizeze prima ediţie a mondialelor pentru juniori, aceştia fiind cei care vor prelua ştafeta de la actualii campioni şi mulţi dintre ei vor evolua cu siguranţă la Olimpiada din 2024 de la Paris.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
West Deva joacă mâine în optimile Cupei României U-19

O nouă partidă de futsal interesantă este programată mâine, de la ora 14.30, în Sala Sporturilor din Deva, joc în...

Îți expiră carnetul de șofer? Vei avea nevoie de o nouă fișă medicală pentru permis!

    În prezent, societatea pune accent pe calitățile individuale mai mult ca oricând. Dintre acestea, printre cele mai importante...

Winterfest – trei zile de petreceri în Staţiunea Parâng

Winterfest este un festival studenţesc care aduce împreună sporturile de iarnă şi muzica bună pe pârtiile din România. Evenimentul are...

Închide