Primele la start, pe podium la final?

04 laura jurca_1Ciprian Marinuţ

Echipa feminină de gimnastică a României, cu patru sportive de la CNS „Cetate” Deva în lotul de şapte, va deschide „balul” Campionatului Mondial de la Glasgow, întrucât va evolua în prima subdiviziune, azi, 23 octombrie. Tricolorele vor concura în calificările pentru finalele pe echipe, individual compus şi pe aparate, alături de Spania şi alte două grupe mixte. Campionatul Mondial din Scoţia constituie criteriu de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio, iar echipa României are ca obiectiv clasarea pe podium şi obţinerea biletelor pentru Brazilia.

Trei titulare, una rezervă
Anamaria Ocolişan, Andreea Iridon şi Laura Jurcă, de la CNS „Cetate” Deva, vor fi titulare în echipa României alături de Larisa Iordache, Diana Bulimar (ambele Dinamo) şi Silvia Zarzu (CSM Oneşti), în vreme ce Andreea Munteanu (CNS „Cetate”) va fi rezervă. Tricolorele vor da startul întrecerii, întrucât vor evolua în prima subdiviziune a calificărilor, prima evoluţie fiind programată la sol, conform tragerii la sorţi.  Alături de fetele noastre, primele emoţii ale competiţiei vor fi trăite de echipa Spaniei şi alte două grupe mixte. Concursul debutează la ora 9:15 (ora în Marea Britanie), adică ora 11:15 în România. Cele mai bune opt formaţii obţin calificarea pentru finala pe echipe programată marţi seara. Acestea vor obţine automat şi calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio, programate în august 2016.

Calificări de două zile
Calificările în concursul feminin, ca şi în cel masculin de altfel, durează două zile. În prima zi, alături de România vor intra în concurs alte două forţe mondiale care aspiră la medalii, Marea Britanie (subdiviziunea 4, ora 18:30) şi Rusia (subdiviziunea 5, ora 20:45). China şi SUA vor debuta o zi mai târziu. În total, la start sunt calificate 24 de echipe naţionale, iar cele care se vor clasa pe locurile 9-16 vor mai avea o şansă să ajungă în formulă completă la JO 2016 (5 sportive) în urma unui turneu preolimpic în Brazilia. După respectivul concurs, primele patru echipe clasate se califică pentru Rio. Un număr de 592 de gimnaşti şi gimnaste participă la Campionatele Mondiale de la Glasgow. De asemenea, 17 naţiuni au număr maxim de participanţi (14): Belgia, Brazilia, Canada, China, Spania, Franţa, Marea Britanie, Germania, Grecia, Italia, Ungaria, Coreea de Sud, Japonia, Olanda, România, Rusia, SUA.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.