ActualitatePolitica si administratie

Primele demersuri pentru retehnologizarea Termocentralei Mintia

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a avut, ieri, o întâlnire cu investitorii de la Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, noii proprietari ai Termocentralei Mintia, în ca­drul căreia au fost discutate primele acțiuni inițiate în vederea implementării noului proiect de producție a energiei în județul nostru.
La discuții au participat directorul Agenției pentru Protecția Mediului Hunedoara, Georgeta Barabaș și arhitectul șef al județului Hunedoara, Amelia Andrei, care au subliniat importanța inițierii din timp a demersurilor în vederea obținerii autorizației de construire a noilor capacități energetice.
Președintele Laurențiu Nistor și-a exprimat încrederea că noii proprietari ai Ter­mo­cen­tralei Mintia vor acționa în consecință și că vor depune toate eforturile pentru ca acest kilometru zero să fie un bun început pentru implementarea investiției. De asemenea, în ceea ce privește întocmirea documentațiilor necesare, Consiliul Județean Hunedoara va sprijini noul proprietar pentru ca termenele de implementare să fie respectate.
Retehnologizarea de la Termocentrala Mintia este prima investiţie a grupului Mass în România. Investiţiile în modernizarea şi dez­voltarea noilor capacități energetice în următorii ani se vor ridica la peste 1 miliard de euro și vizează dezvoltarea capacităţii de pro­ducţie şi adaptarea la noile standarde euro­pene pentru trecerea la producţia de energie electrică din surse regenerabile. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura