ActualitateFlash

Primele condamnări definitive în dosarul Simota & Litera

03 ciocan trivunalNatalia Bumbac

Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă pentru patru persoane judecate în dosarul Simota & Litera. Asta, după ce Florin Muntean, Ioan Petru Moldovan, Daniel Dincă, Claudiu Anghelina dar şi procurorii DIICOT – BT Hunedoara au atacat cu apel sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara. Trebuie menţionat că aceştia au fost judecaţi într-un dosar disjuns din cel principal, după ce şi-au recunoscut faptele în faţa magistraţilor.

Pedepse mai blânde la apel
Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile celor patru inculpaţi dar şi a Parchetului, doar că sentinţa nu a fost modificată substanţial. Astfel, Ioan Petru Moldovan a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare. Asta, după ce Tribunalul Hunedoara i-a aplicat o pedeapsă mai mare de doi ani şi cinci luni de închisoare. Bărbatul a fost găsit vinovat pentru acuzaţiile de aderare la grup infracţional organizat şi lovire sau alte violenţe. Şi Daniel Dincă s-a ales cu o pedeapsă mai uşoară în urma judecării apelului. Bărbatul a primit un an de închisoare cu suspendare cu termen de încercare de trei ani, fiindu-i scăzută o lună de zile din pedeapsa iniţială. Magistraţii au menţinut în schimb pedeapsa dată de prima instanţă pentru Claudiu Anghelina, prin care a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare cu termen de încercare de trei ani şi şase luni. Daniel Dincă şi Claudiu Anghelina au fost acuzaţi de complicitate la înşelăciune privind încasarea poliţei de asigurare Casco, pentru câteva automobile accidentate intenţionat, fapte săvârşite în colaborare cu Cristian Litera. Scăpat basma curată în prima instanţă dar şi la apel, Florin Muntean a fost achitat definitiv pentru acuzaţiile de lovire sau alte violenţe, deoarece nu a existat plângere prealabilă din partea persoanei vătămate, Cosmin Meda.

Acuzaţii grave la adresa grupării
Reamintim cititorilor că ancheta din dosarul Simota & Litera a debutat în 2013, atunci când procurorii şi poliţiştii de la Crimă Organizată au efectuat o serie de percheziţii, fiind reţinute şi arestate preventiv mai multe persoane. În prezent, dosarul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, în total fiind judecate 14 persoane, printre care cunoscutul interlop Cristian Litera şi afaceristul Alin Simota. Acuzaţiile aduse de procurori la adresa grupării sunt de constituire şi aderare la grup infracţional organizat, cămătărie, şantaj, sechestrare de persoane, loviri sau alte violenţe, înşelăciune etc.

4 comentarii la „Primele condamnări definitive în dosarul Simota & Litera

  • Din dosaru asta doar Litera si Simota ar trebui sa faca puscarie restu nu. E parerea multora.

  • Si tu Perasifon meriti sa mergi la puscarie. Ti-ai trimis nevasta la produs in Elvetia. Nu mai stii din ce sa faci bani. Si mai bagi si oameni la puscarie, sifon jegos ce esti.

  • Ai mare dreptate Neo. Acest personaj de doi bani ar trebui sa dispara din Deva. Afara cu el.

  • sincer cred ca doar litera trebuia sa faca puscarie…din pacate lucrurile nu sunt intotdeauna asa cum ne dorim…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura