Primarul Ridzi, propunere şoc!

2 martie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Maximilian Gânju

Administraţia publică locală din Petroşani propune Consiliului Judeţean Hunedoara să aibă o contribuţie majorată la Salvital, pentru a acoperi şi neparticiparea localităţilor din judeţ care nu sunt membre în asociaţie, însă beneficiază de intervenţia paramedicilor SMURD.

O ambulanţă achiziţionată
Municipalitatea Petroşani a majorat cotizaţia către asociaţie de la trei lei/ persoană/an la cinci lei/ persoană/an, iar la rectificarea de buget, contribuţia ar urma să ajungă la şapte lei/ persoană. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi (foto), este de părere că, din păcate, conducerea PSD a Consiliului Judeţean Hunedoara foloseşte sau încearcă să folosească în scop electoral serviciul Salvital – SMURD. „Vreau să fac nişte precizări. Petroşaniul este una dintre cele 12 unităţi administrativ – teritoriale din judeţul Hunedoara care sunt membri fondatori ai Serviciului Salvital – SMURD în Hunedoara. Pe banii municipalităţii din Petroşani s-a achiziţionat o ambulanţă dotată cu tot ceea ce este necesar, deci plătită din bugetul local şi am asigurat salariul pentru nouă paramedici de când există acest serviciu. Sigur că paramedicii care lucrează şi fac o treabă excelentă, suntem mulţumiţi de serviciile pe care aceşti oameni le oferă comunităţii, au un salariu net de 1.800 de lei, în comparaţie cu cei care lucrează la Ambulanţa naţională, care au un salariu înte 5.000 şi 6.000 de lei. Şi cei de la ISU au salariile comparabile cu cei de la Ambulanţă. Este clar că cei de la Salvital – SMURD sunt dezavantajaţi în această situaţie. Dar nu poţi tu, conducerea Consiliului Judeţean, să te erijezi în salvatorul celor de la Salvital, spunând că îi strângi pe toţi de la UAT-uri şi le dai ordin să majoreze cotizaţia, în condiţiile în care există localităţi în judeţul Hunedoara care nu sunt membre în Salvital, dar care beneficiază de serviciile SMURD”, a declarat edilul şef din Petroşani.

Diferenţa să fie plătită de Consiliul Judeţean
„Vin cu o propunere, pe care o voi prezenta în data de 9 martie, pentru că am primit o invitaţie de la Salvital să mergem la o şedinţă AGA. Soluţia pe care eu o propun este ca, în urma acestei măriri – cam toate autorităţile locale au făcut aceste măriri de cotizaţie – diferenţa care mai este de acoperit până la ceea ce au cerut cei de la Salvital – 3.000 de lei în mână salariu şi echipamente de care au nevoie – să fie suportată în întregime de Consiliul Judeţean, care este autoritatea care trebuie să aibă grijă de toţi locuitorii judeţului. Dacă s-au erijat în această postură, să plătească diferenţa şi atunci, practic, se şterg cumva aceste dezechilibre. Dar nu mi se pare normal să vină cei de la Consiliul Judeţean să spună că «rezolv această problemă», dar unităţile să plătească această cotizaţie. Au mărit şi ei, dar de la cinci lei la şapte lei, cu doi lei, cum am mărit şi noi. Ca să rezolve problema, să crească de la cinci lei la opt lei, la nouă lei sau la 10 lei, pentru că este vorba despre tot judeţul şi este vorba de un serviciu care trebuie să fie asigurat nediscriminatoriu. Pentru a trata egal toţi cetăţenii acestui judeţ ar trebui să suporte această diferenţă, să nu mai folosească aceşti oameni în scop electoral”, a adăugat primarul Iacob-Ridzi.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Fane spune:

  Daca este o propunere soc,inseamna ca a socat!Cate persoane au fost socate,10000,1000 etc?Ne puteti indica,cu nume,prenume,macar o singura persoana socata de aceasta propunere?

 2. jj spune:

  Adică, din banii mei de impozite nu se pot găsi 7 lei pe an (exact: pe an) pentru un serviciu de sănătate al comunității din acest județ? Nu contează cum îl cheamă!
  Dar pentru paranghelii cu dive cu pretenții de cântărețe la serbările orașului sunt bani?
  Sau pentru revelionul pensionarilor?
  Sau pentru 1 martie?
  Sau pentru 8 martie?
  Sau pentru cine știe ce eveniment inventat?
  Băi, chiar ne credeți proști ?!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 3.03.2020

Vorbesc gurile rele că un politician de pe la noi s-a dus la un primar în funcţie şi i-a cerut...

Liberalii fac scandal cu cetăţile dacice, dar Iohannis nu a promulgat legea

Scandalul pe cele patru cetăţi dacice care vor intra în administrarea Consiliului Judeţean a început! Legea prin care Consiliul Judeţean...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Ce sunt bolile?

Boala nu ne întreabă câţi ani avem şi nici dacă suntem sau nu fericiţi! Boala vine năvalnic, fie că vorbim...

Închide