Primarul Resmeritã, învins de un consilier local

Carmen Cosman

Deşi este consilier local în Lupeni, liberalul Constantin Brânduşe s-a văzut nevoit să se judece prin instanţe cu primarul PSD al municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă (foto), doar pentru a afla mai multe date de interes public.

Pentru că nu a avut acces la aceste date ca ales local, Constantin Brânduşe a formulat o cerere pe Legea 544, privind accesul la datele de interes public, dar nici aşa nu a avut succes. În esenţă, consilierul local i-a cerut primarului, încă din luna iulie, să-i pună la dispoziţie informaţiile referitoare la contractele de achiziţii publice atribuite între anii 2007-2010, datoriile Primăriei municipiului Lupeni către instituţii, furnizori şi agenţi  economici, să se specifice la ce sumă se ridică datoria publică a municipiului Lupeni şi din ce este compusă aceasta, o copie a contractelor de prestări servicii de televiziune şi a celor cu mass–media pentru perioada 2008- 2010, cine sunt consilierii primarului, ce salarii au şi ce plăţi au fost efectuate către firma Hercules – care se ocupă de serviciul de salubritate în localitate, între anii 2007-2010.
Aproape o lună mai târziu, edilul şef i-a comunicat că majoritatea informaţiilor solicitate sunt exceptate de la liberul acces la informaţiile publice şi, ca atare, nu i le poate comunica. Aşa că, Brânduşe a sesizat judecătorii de la Secţia Comercială şi Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Hunedoara, care a dispus admiterea, în mare parte, acţiunii depuse de reclamant. Altfel spus, primarul Cornel Resmeriţă a fost obligat de instanţă să comunice copii ale contractelor de achiziţii publice, datoria publică a municipiului Lupeni, cine sunt consilierii personali şi care sunt plăţile efectuate în perioada 2007-2010 către SC Hercules SRL.
„Sentinţa  dovedeşte că sunt nereguli, pe care cetăţenii nu le cunosc,  în ce priveşte gestionarea banului public, pe care primarul nu doreşte să le ştim. Nu există nici o transparenţă în modalitatea de cheltuire a banului public, care ar trebui gestionat în interesul urbei”, a declarat consilierul local Constantin Brânduşe.

One thought on “Primarul Resmeritã, învins de un consilier local

  • 24 februarie 2011 la 10:42
    Permalink

    Felicitari domnule Branduse ! se vede ca cineva ne apara de acest turnator la securitate ! Curaj ve-ti fi urmatorul primar dupa acest nespalat

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.