ActualitateFlash

Primarul Petru Mărginean a verificat din nou stadiul lucrărilor pe şantierele din Deva: Piaţa Arras este în grafic, cartierul Dacia a rămas în urmă

02 Inspectie santierOana Mihnea

Având în vedere faptul că termenul pentru finalizarea celor şase proiecte de reabilitare şi modernizare a spaţiului public urban, care se derulează în municipiul Deva pe bani europeni se apropie cu paşi repezi, edilul şef al municipiului a decis să facă o vizită inopinată pe două din cele şase şantiere aflate în lucru. Dacă într-o zonă i-a apărut zâmbetul pe buze, în alta, nemulţumirea şi-a spus cuvântul.

Piaţa Arras, aproape de final
Scopul principal al vizitei primarului Petru Mărginean a fost acela de a afla care este stadiul fizic al lucrărilor şi dacă s-au respectat termenele impuse. Pe şantierul din Piaţa Arras, edilul şef al Devei a constatat că lucrurile merg bine, constructorul reuşind să se încadreze în grafice. Prin urmare, lucrările vor fi încheiate în 16 octombrie, la termenul stabilit. Ieri se lucra la amenajarea fântânilor şi la montarea mobilierului urban, iar o mare parte din alei sunt aproape gata. În perioada imediat următoare vor fi amenajate spaţiile verzi cu gazon, flori, arbori şi arbuşti ornamentali. De asemenea, în aproximativ două săptămâni va fi montată şi statuia gimnastelor.

Doar 35 la sută în Dacia
În cartierul Dacia, până în acest moment trebuia executat 60 la sută din lucrare, aşa cum era prevăzut în graficul iniţial. Spre surprinderea primarului, constructorul,  SC Bau Decolux Prest SRL, nu a reuşit să facă decât 35 la sută, în condiţiile în care termenul de finalizare este 4 noiembrie. Mai mult decât atât, oamenii care locuiesc în zonă spun că s-au trezit cu mormane de pământ lăsate în faţa blocurilor, borduri aşezate la voia întâmplării, multă mizerie şi praf cât cuprinde. „Voi urmări modul cum se desfăşoară lucrările pe toate şantierele, iar la 1 octombrie vom face o analiză a lucrărilor, atât din punct de vedere calitativ, cât şi cantitativ. Dacă nu se încadrează, vom fi unici în analele Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, deoarece vom aplica penalităţi. Nu îmi doresc acest lucru, vrem ca oamenii să fie mulţumiţi şi banul public să fie cheltuit aşa cum trebuie. În Dacia au promis că vor dubla numărul muncitorilor, însă consider că nu aveau nici un motiv să întârzie. Au semnat un contract şi trebuie să îl respecte“, a declarat primarul Devei.

2 comentarii la „Primarul Petru Mărginean a verificat din nou stadiul lucrărilor pe şantierele din Deva: Piaţa Arras este în grafic, cartierul Dacia a rămas în urmă

  • Al’ din stanga e marele specialist in constructii. Vai-si-amar de ea lucrare. Oare cu ce-am gresit de trebuie sa suportam mizeriile astea ?

  • A inceput campania electorala ???
    Rog DNA sa se autosesizeze, intrucat se observa ca in cateva numere recente Petru marginean, si nu numai, sifoneaza bani publici vizibil, platind „aparitii” in diverse „cotidiene”.
    Ia sa vedem ia cineva act de aceasta sesizare ??

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura