Primarul Oancea şi prefectul Potecă, la unison: noua Cardiologie va fi funcţională în două luni!

26 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Primarul Devei, Florin Oancea (foto stânga), şi prefectul Vasilică Potecă (foto dreapta) au susţinut ieri, împreună, o conferinţă de presă, pe tema banilor pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Ministerul a alocat 2,5 milioane de lei
MESAGERUL HUNEDOREAN a scris deja că Ministerul Sănătăţii a transmis Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara fila de buget pentru investiţia „Reparaţii Capitale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva“, cu suma de 2,5 milioane de lei. Potrivit filei de buget, suma a fost împărţită pentru primele trei trimestre ale acestui an. Florin Oancea susţine că noua Cardiologie va fi finalizată în două luni. Situaţia gravă de la Deva trenează de mai multe luni, constructorul chiar fiind nevoit să se retragă de pe teren, din cauză că nu au fost alocaţi banii necesari. Acum, constructorul va fi notificat să revină la lucrări şi să termine Secţia de Cardiologie, dar şi Baia Sărată.

Demersuri la Bucureşti
„Ştiţi că am avut un blocaj, în legătură cu finalizarea investiţiei la noua Secţie de Cardiologie a Spitalului Judeţean Deva. În urmă cu două săptămâni, împreună cu prefectul judeţului Hunedoara, am discutat la Bucureşti cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Sănătăţii despre această situaţie. Şi în urma demersurilor pe care le-am făcut, prezentând situaţia reală şi faptul că este absolut obligatoriu să se finalizeze lucrările la secţia de Cardiologie, Ministerul Sănătăţii a trimis o adresă către DSP Hunedoara prin care arată că a alocat suma de 2,5 milioane lei spitalului din Deva pentru finalizarea lucrărilor la secţia de Cardiologie, lucru care mă bucură foarte mult“, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

„Investiţia trebuie să se termine odată!“
Prefectul Vasilică Potecă, referindu-se la investiţia de la spitalul devean, începută în urmă cu 10 ani, a declarat că „ea trebuie să se termine odată!“. Potecă susţine că, pentru terminarea noului spital mai este nevoie de aproape 40 de milioane de lei. „De când sunt prefect, mi s-a tot repetat că nu trebuie să mă implic în problema finanţării Spitalului Judeţean Deva. Dar, nu am ascultat aceste sfaturi“, a spus prefectul de Hunedoara, ieri, în conferinţa de presă de la Primăria Deva. „Acum am obţinut banii pentru secţia de Cardiologie. Estimăm că în termen de două luni secţia de Cardiologie a spitalului judeţean se va putea muta într-un spaţiu nou“, a spus prefectul.
Pe de altă parte, primarul Florin Oancea a afirmat că astăzi, în şedinţa Consiliului Local Deva, vor fi aprobaţi 3,15 milioane de lei pentru dotarea mai multor secţii ale spitalului devean cu aparatură medicală. Banii au fost solicitaţi de şefi de secţii.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bugetul judeţului, tot mai mic

Cu bani mai puţini, Consiliul Judeţean Hunedoara nu prea are cu ce să facă investiţii în acest an. Banii, atâta...

Exerciţiu de imaginaţie – cum ar fi fost judeţul Hunedoara cu PNL la conducere

În 2016, PNL a spus că ne-a lăsat un judeţ la cheie. Noi nu am găsit-o încă. Dar haideţi să...

Dupã cum se vede, criza politicã se prelungeşte: Florin Cîţu, premierul desemnat de Iohannis!

După patru ore de consultări cu partidele politice, Florin Cîţu (foto), actual ministru interimar al Finanţelor Publice, a fost desemnat...

Închide