Primarul municipiului Vulcan a câştigat procesul cu un consilier local. Bun de plată, după ce l-a jignit pe Facebook

Natalia Bumbac

Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în procesul în care primarul Vulcanului, Gheorghe Ile (foto), l-a reclamat pe consilierul local al municipiului, Radu-Florin Mârza, pentru jignirile pe care i le-a adus în mai multe mesaje scrise pe pagina sa de Facebook. Magistraţii au admis în parte cererea edilului, dispunând ca pârâtul să-i achite daune morale şi să facă public textul hotărârii pe pagina sa de pe reţeaua de socializare.

I-a răspuns cu aceeaşi monedă
„Admite în parte acţiunea reclamantului Ile Gheorghe formulată împotriva pârâtului Mârza Radu-Florin şi în fond: Obligă pe pârâtul Mârza Radu-Florin să plătească reclamantului Ile Gheorghe suma de 5.000 lei cu titlu de daune morale, precum şi suma de 2.500 lei cheltuieli de judecată. Obligă pe pârâtul Mîrza Radu-Florin să publice pe propria pagină deţinută în reţeaua de socializare Facebook dispozitivul prezentei hotărâri după rămânerea ei definitivă. Respinge în rest acţiunea”, se arată în decizia Tribunalului Hunedoara. Prezenta sentinţă nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
Pe lângă daunele financiare, primarul Gheorghe Ile i-a cerut instanţei să-l oblige pe Radu-Florin Mârza să-şi ceară iertare în public pentru jignirile pe care i le-a adus şi să publice conţinutul sentinţei într-o publicaţie judeţeană. Cerinţe pe care, se vede că, tribunalul nu i le-a admis.
Războiul în instanţă între cei doi aleşi locali, primarul PSD şi consilierul local al PMP, a plecat de la apelativele pe care Mârza le folosea la adresa edilului şef al Vulcanului. Unul dintre ele era cel de „penal”.
În tot acest iureş de jigniri pe care Mârza le prolifera pe reţeaua de socializare, Ile i-a răspuns cu o scrisoare pe care a postat-o pe pagina sa de Facebook. În acea scrisoare, primarul susţinea că vrea să arate cine este în realitate Radu-Florin Mârza. Epistolă care l-a nemulţumit pe consilierul local, care, la rândul său l-a reclamat în instanţă, cerându-i lui Ile despăgubiri. În acest proces nu a fost dată o soluţie, dosarul fiind în judecată tot la Tribunalul Hunedoara.

4 comentarii la „Primarul municipiului Vulcan a câştigat procesul cu un consilier local. Bun de plată, după ce l-a jignit pe Facebook

 • 11 decembrie 2017 la 0:25
  Permalink

  Incet incet dictatura prinde din nou contur. Iar hotia si escrocheria s-au legalizat in Romania. Trebuie sa aibe cine fura nebuneste fara da pateasca nimic, iar termenul penal trebuie scos in afara legii ca jigneste penalii, escrocii si infractorii. Votati prosteste psd sau plecati din tara.

 • 11 decembrie 2017 la 10:07
  Permalink

  Gore, nu ai inteles nimic din democratie. Consilierul local care e si cadru didactic a lansat injurii intr-un mediu public- reteaua facebook.
  Are statut de functionar public, depune un juramant si e obligat la decenta.Avea posibilitatea exprimarii opiniilor in sedintele de consiliu.
  Nu are de-a face cu politica ci cu omenia. Cu crestinismul, Gore!

 • 11 decembrie 2017 la 14:17
  Permalink

  Comunism adevarat.

 • 11 decembrie 2017 la 16:42
  Permalink

  Cine a avut vreodata prilejul sa-l audieze pe acest Ile isi da seama ca este din acelasi aluat cu submediocrul Daea. Omul este agramat, complet depasit de situatia moderna. Este un batran care jeleste comunismul la fiecare adunare publica. Vorbeste mult, este plictisitor, da exemple proaste, ii place sa se auda vorbind. Este un fel de diktator in mizerie, un mic Ceausescu de oras prafuit. Ile, ba taica, poate tu ai treaba la farmacie si te-ai ratacit la primarie. Decent ar fi sa te retragi si sa incerci sa nu mai fericesti cu prezenta ta populatia. Efectiv omul este un obscur, un submediocru…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 11.12.2017

Florinda Emilia Crăciun, director la OJFIR Hunedoara Pentru că a fost trimisă în judecată de DNA, sub acuzaţia de folosire

Bulina albă, 11.12.2017

Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a semnat pentru încă cinci proiecte de finanţare, în valoare de 16 milioane

Gura lumii, 11.12.2017

S-a pus pe urmele edilului mai ceva ca un câine de căutare! Se întâmplă într-o micuţă localitate minieră din judeţ,

Închide