Primarul Marina Huzoni strânge semnături pentru Spitalul Haţeg

Magdalena Şerban

Decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Spitalul orăşenesc Haţeg, transformându-l cămin de bătrâni, îi nemulţumeşte şi îi revoltă nu doar pe medicii, asistentele şi personalul din instituţia sanitară amintită, ci şi pe cei aproape 20.000 de cetăţeni din Ţara Haţegului, care vor fi nevoiţi să meargă la doctor, la zeci de kilometri distanţă.

Printre cei care resping ideea desfiinţării spitalului sunt şi primarii din Ţara Haţegului. Astfel, Marina Huzoni (foto), primarul comunei General Berthelot, a preluat frâiele, iar la finele săptămânii trecute a început să strângă semnături pentru susţinere, mergând din casă în casă. Până acum, s-au strâns 600 de astfel de semnături. „Nu e corect să se întâmple aşa ceva. Ce fac oamenii? Cum vor ajunge ei în timp util, până la spitalele din Deva, Hunedoara sau chiar Petroşani? Nimeni nu se gândeşte la acest lucru? Este inuman. Numai de la noi din comună sunt arondate cinci sate. La fel fac şi colegii mei, iau şi ei atitudine în comunele, care le reprezintă. Toţi primarii din zonă, indiferent de culoarea politică, vedem ca inoportună desfiinţarea spitalului din Haţeg şi vom face tot posibilul să participăm la susţinerea lui”, declară Marina Huzoni.

3 comentarii la „Primarul Marina Huzoni strânge semnături pentru Spitalul Haţeg

 • 9 februarie 2011 la 12:36
  Permalink

  Cand ai pe cineva „angajat”acolo e normal sa te lupti;si se dadea „mita” ca lumea!Dar „scopul scuza mijloacele,nu?Si cati sunt in situatia asta,numai ei stiu!!Unii au plecat in pensii ca sa scape de neregulile din spital,altii se lupta sa pastreze neregulile din trecut.Asa spital vreti?Eu vreau un spital condus de oameni competenti si corecti….altfel vor face iar datorii si o vor lua de la capat.Caci „naravul din fire,n-are lecuire.As putea scrie si eu multe articole pe aceasta tema ,dar sunt doar un biet comentator realist ,nu”un jurnalist putin informat”.

 • 10 februarie 2011 la 9:10
  Permalink

  @anonim trecand peste toate cele mentionate de tine, pun si eu o intrebare.
  Daca un copil din Densus (sa zicem) are apendicita perforata, unde va muri? In drum spre Petrosani, sau spre Deva?
  Nu mai discutam de cazuri grave.
  Este pregatit spitalul din Petrosani sau Deva sa prea toate cazurile din judet?
  Daca se face azil de batrani, se dau afara toti angajatii si se angajeaza persoane profesioniste si fara pile?
  Se vorbeste de „mita ca lumea”…ce inseamna asta? O infirmiera castiga salariul minim pe economie. Probabil a dat vreo 10.000 de eur sa se angajeze si a facut afacerea vietii ei.
  Si ar fi mult mai multe de discutat…

 • 10 februarie 2011 la 11:43
  Permalink

  Un astfel de caz poate avea un sfarsit dramatic oriunde,nu poti sti.E un caz grav si acesta.Oricum cele grave -grave nu se pot rezolva la spitalul Hateg.Eu sustin mentinerea spitalului,dar nu oricum,ci prin performanta reala si continua in folosul celor din Tara Hategului,in principal,al oamenilor,in general.Schimbarea mentalitatii vechi!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.