Politica si administratie

Bãsescu în corzi!

Iată că lucrul pe care nu l-a reuşit opoziţia în ultimii şase ani, l-a reuşit FMI-ul în ultima perioadă: să-l bage pe Băsescu în corzi! Niciodată nu a reuşit vreun reprezentant al Fondului să spună despre vreo ţară că guvernul său a operat-o, iar pacientul s-a sculat bine-mersi… ales bules! Şi n-a reuşit asta, deoarece nici un guvern, cât ar fi fost el de prost, n-a comis vreodată suma de inepţii pe care a reuşit-o colecţia de guverne Boc, în frunte cu tamburul-major de la Cotroceni!


Duminică seara, la conferinţa de presă, Băsescu s-a urzicat peste măsură pe cei de la FMI, ameninţând că nu mai trage ultima tranşă de la Fond, dar cam salivează la încă un împrumut, de vreo 5 miliarde de euro, care iar va fi unul de gen „centură de salvare”, că nu se ştie: iar o ia razna evoluţia economică în alte state, iar o ia razna petrolul, iar o ia razna Nuţi, spaima… bugetului… E bine să ai o rezervă, acolo, pe care s-o poţi folosi în campanie, şi să o restituie urmaşii şi urmaşii urmaşilor… plebei, că ai portocaliilor s-ar putea să nu mai fie prin ţară la vremurile-acelea!
După ce i s-au pus României 19 miliarde de euro în cârcă şi a recunoscut până şi FMI-ul că nu s-a reuşit mai nimic cu ei (doar 1 punct procentual din PIB s-a reuşit, cu tot bănetul FMI, în 2010!), acum, Fondul îi invită pe români să se-mprumute de la privat, recte cu mult mai scump! Şi asta, pentru ce? Pentru exact ce au zis şi PSD-ul, şi PNL-ul, şi PC-ul încă de la venirea lui Boc la putere: DĂ, MĂI, OMULE, DRUMUL LA ECONOMIE, FI-ŢI-AR ÎNCĂPĂŢÂNAREA DE RÂS! Iată c-a ajuns acum până şi Băsescu, sub presiunea Fondului, să spună că trebuie dat drumul la economie! Şi taman pe domeniile şi cu argumentele pe care le respingea doar pentru că veneau din partea opoziţiei! În schimb, ce face Boc cel Dibaci? Închide mine! Face telegondole parţial funcţionale, pentru ca aia mică să se poată da mare! Face săli de sport pe care nu le utilizează nimeni! Face investiţii în obiective care nu returnează mai nimic din banii investiţi-până şi banii pentru amortizare vor fi greu de obţinut din folosinţa lor! Comasează şi desfiinţează spitale! Măreşte şi sporeşte taxele şi impozitele! Taie salarii şi pensii! Când are de dat, guvernul acesta uită să dea. ORICE! Când are de luat şi doar o gămălie de ac, ţi-ar lua şi pielea! Chestie de respect faţă de propriul popor, care le dă salariile alea nesimţite şi re-mărite pe şest, că despre bun-simţ nu poate să mai fie vorba!
Lipsa de ştiinţă a guvernanţilor actuali în domeniul administraţiei şi finanţelor publice a ridicat părul măciucă până şi lui Jeffrey Franks! Şi la cât păr are băiatul ăsta, e un adevărat tur de forţă! Nu tu investitori, şi îi mai fugăreşti şi pe cei care mai sunt! Nu tu proiecte europene, de unde să-ţi vină nişte bani care, oricum, îi ai alocaţi deja! Că tot veni vorba: inteligenţa mişunândă de pe la Ministerul Transporturilor (hai să trăieşti bine, dom’ Berceanu!) a adus atât de mulţi bani din fondurile europene, încât suntem în prag de a pierde 4,5 miliarde de euro, bani „adormiţi” (neatraşi) de către ministerul pe care, nu cu multă vreme în urmă, tăbărâse Băsescu mai dihai ca baba pe mormânt, spre liniştea asfaltangiilor de toate calibrele! Că d-aia avem regi ai asfaltului, ca să n-avem asfalt! Şi asta-n vreme ce toată lumea bună se-ndreaptă tot mai mult spre transportul nepoluant de pe căile ferate, iar noi ne uităm ca milogu-n traistă cum moare CFR-ul pe limba… Ancăi Boagiu! S-a ajuns ca să faci de două ori mai mult, ca timp, pe suta de kilometri de cale ferată, comparativ cu anul 1944, când mai erau şi bombardamentele nemţilor! Se urmăreşte intenţionat dărâmarea CFR-ului şi reducerea numărului de călători/trenuri şi prin planificarea special prostească a mersului trenurilor! S-a ajuns atât de departe cu asta, încât s-a planificat ca să ajungă la destinaţie un tren la 3-4 minute DUPĂ ce pleacă legătura lui din staţie, deşi este cap de linie şi NIMIC nu l-ar fi împiedicat ca să plece cu-să zicem-o jumătate de oră mai devreme de la celălalt capăt de linie! Bineînţeles, cu acel tren nu va mai merge multă lume, iar la anul va fi desfiinţat, din cauză că a devenit nerentabil! Şi uite-aşa s-a dus de suflet şi CFR-ul… Hai să trăiţi bine, dom’ Băsescu, dom’ Berceanu! Nişte lumină, dacă aveţi cumva să ne daţi şi dumneavoastră, doamna Boagiu, să ne luminaţi şi pe noi cum de aţi reuşit asemenea contraperformanţe în atât de scurt timp?! Mai vedeţi cumva luminiţa de la capătul tunelului? Păzea, înseamnă că-i un lămpaş, că locomotivele sunt pe cale de-a mai fi văzute doar prin muzee!
Laurenţiu Nistor, deputat PSD în Colegiul nr.1 Brad-Valea Mureşului

One thought on “Bãsescu în corzi!

 • Amarnic de frumos graieste dl Nistor. Tot asa ne-a promis si PDL ca da 5o $ la profesori si a cistigat alegerile.
  USL ne promite acum ca ne da inapoi tot ce au taiat astia, dar nu ne spun de unde.
  Cind vor veni vor gasi doar datoriile pe care vor trebui sa le plateasca, specialistii lor nu vor mai gasi nimic de furat(EVENTUAL DATORIILE).
  Doar la munca nu se gindeste nimeni.
  Sau ei cred ca ii dau jos pe astia si pe urma sa ii puna la munca!
  Slabe sperante,asa ca s-ar putea sa le prinda bine si cele 5 mld de la FMI !!??
  Tare sunt curios pe ce limba va cita cocosul USL-ist, ca ograda e cam mare si multe oratanii prin ea !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura