Politica si administratie

Primarul Iulius Bedea i-a întins o mână de ajutor liderului Coaliției Anti-Simeria. Are curaj fostul edil să preia societatea de salubrizare?

Consilierii locali din Simeria s-au auto­convocat într-o ședință, vineri, ca să-l pună din nou administrator pe Ionuț Șimon, la societatea Simprestutil. Da, ați citit bine! Asta, în condițiile în care Șimon și-a dat demisia din această funcție, după ce consilierii au vrut să-l păcălească și să dea tere­nurile simerienilor la ANAF, în contul datoriilor făcute de administratorul lor, Sorin Iancu. În fine, toată lumea știe povestea asta, iar organele abi­li­tate își fac datoria.

A demisionat, nu s-a lăsat păcălit
De ce au făcut ședință aleșii? Pentru că asta e „soluția” gândită de ei la pro­blema gunoaielor neridicate din oraș. Atâta pot ei. Să facă ședințe, și să dea vina pe primar, evident. Ei bine, au votat să-l pună pe Ionuț Șimon pe pos­tul de administrator, cum spuneam, însă oamenii au o mare problemă. Șimon a demisionat, demisia este un act unilateral, și nu mai poate să-l pună în funcție nici Papa, apăi, niște con­si­lieri locali. Nici măcar nu ar fi trebuit să facă ședința cu pricina, dacă ar fi fost cât de cât responsabili de situația prin care trec cetățenii.
L-a propus pe Rîșteiu
„Având în vedere că, în declarațiile sale, consilierul local PNL Emil Ioan Rîșteiu a afirmat că el poate pune la punct so­cie­tatea Simprestutil SRL în 2 săp­tă­mâni, consider că nu ar fi fair play să nu-i acord această șansă. Prin urmare, propunerea mea la solicitarea dum­nea­voastră este de a-l desemna și a-l propune să-l votați ca administrator la SC Simprestutil SRL pe Emil Ioan Rîșteiu. Având în vedere situația gravă cauzată în orașul Simeria de acest consilier local, liderul Coaliției Anti-Simeria, îi solicit public, cât și în scris, să depună la Registratura Ora­șului Simeria, cel mai târziu la data de 26 februarie a.c. ora 9, acordul în scris pentru a putea să vă transmit spre aprobare proiectul de HCL pe care îl solicitați la mine pentru nominalizarea administra­to­rului Simprestutil SRL”, le-a trans­mis vineri primarul Iulius Bedea ale­și­lor locali din Simeria. (S.Popa)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura