Politica si administratie

Deviza Salvital: Salvezi o viață, salvezi o lume. De 4 ani, 10.000 de hunedoreni au beneficiat de telemedicină

Recent s-a desfășurat Adunarea Ge­nerală a Asociației Salvital Hunedoara, prin intermediul căreia se derulează primul proiect național de telemedi­cină și teleconsultații pentru evalua­rea stării de sănătate a populației din județul Hunedoara. La întâlnire au fost prezenți 36 din cei 46 de membri fondatori.

Noi echipamente
„Pot spune că am avut încredere încă de la început, din ianuarie 2021, în pro­punerea echipei Salvital de a ne angaja într-un proiect de pionierat în Teleme­dicină. Şi iată că acum, în cel de-al pa­trulea an, vedem roadele. Sunt aproa­pe 10.000 de locuitori ai județului care au beneficiat de consultații medicale de spe­cialitate oferite de Caravanele Me­dicale Salvital prin telemedicină. Toți acești oameni, mulți dintre ei locuitori ai satelor de munte, din zone mai în­depărtate sau mai greu accesibile, au putut beneficia de asistență medicală și analize de laborator efectuate de echipele Salvital. Unii dintre ei au scutit nu doar bani, au scutit drumuri făcute pe la mai multe cabinete medicale. Ne bucurăm să spunem că am reușit să ducem policlinica spre oameni și să facem cu adevărat o parte importantă a activității de prevenție. Îl felicit pe președintele Laurențiu Nistor, primul care a avut încredere în acest proiect, îi felicit pe consilierii județeni și pe toți primarii care s-au alăturat Asociației și felicit întreaga echipă a Salvital, îm­pre­ună cu medicii voluntari implicați în ac­ti­vitatea de telemedicină. Tocmai de ace­ea ne gândim ca în acest an să dez­voltăm activitatea desfășurată de aso­ciație, ne gândim la investiții noi, într-o serie de echipamente medicale, pentru a extinde tipurile de investigații care se pot face în cadrul caravanelor sau al cam­paniilor derulate cu prilejul anu­mi­tor evenimente”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului.
În 2023, prin programul de teleme­dicină și teleconsultații, au fost eva­luate 3.643 de persoane din județul Hunedoara, număr în creștere față de anii anteriori. Pe lângă activitatea prin­cipală de telemedicină, Asociația Salvital organizează cursuri de prim-ajutor în școli și asigură asistența me­dicală calificată la evenimente cultural-sportive și corporate din județul Hunedoara. Consultațiile de care be­neficiază pacienții sunt complexe și au rol în depistarea precoce a afecțiunilor din sfera cardiovasculară, respiratorie, a bolilor metabolice (diabet) și, mai nou, a afecțiunilor auditive și a sistemului osos, prin efectuarea unui test de osteo­poroză.
Deviza celor de la Salvital este: “Sal­vezi o viață, salvezi o lume!”

Această prezentare necesită JavaScript.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura