Primarul Hunedoarei vrea să reamenajeze întreaga zonă din jurul Castelului Corvinilor. Parc Medieval la Hunedoara, pentru atragerea turiştilor

17 ianuarie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a reluat în spaţiul public o idee extrem de valoroasă. Este vorba despre proiectul amenajării unui Parc Medieval în spaţiul exterior din apropierea Castelului Corvinilor.

Turiştii vin, văd castelul şi pleacă
„Anul trecut, am depăşit, pentru prima dată, numărul de 300.000 de turişti la Castelul Corvinilor, încasând peste un milion de euro. Vrem să creştem numărul vizitatorilor, poate să-l dublăm, iar pentru asta e nevoie să punem în practică acest proiect. Ştim că turiştii vin la Castel, dar nu stau mai mult de două ore aici. Vrem să punem în valoare partea exterioară a Castelului, astfel ca întreaga zonă să capete un aspect interesant pentru vizitatori”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
Arhitectul Daniel Sabău a spus la conferinţa de presă de ieri de la Primăria Hunedoara că proiectul prevede amenajarea, pe o suprafaţă de trei hectare, a unui sat de servicii lângă fortificaţie, o zonă de relaxare, spectacole, un spaţiu pentru turniruri, reconstrucţia morii, un amfiteatru şi ateliere meşteşugăreşti. „Proiectul se bazează pe câteva componente esenţiale care pot trezi interesul turiştilor, astfel încât aceştia să-şi petreacă un timp cât mai mare în interiorul sau în exteriorul castelului. Castelul Corvinilor este un brand foarte important în România. Astfel, întreaga zonă poate să fie un spectacol prin ceea ce se realizează acolo. De trei ori pe zi ar putea avea loc spectacole de turniruri, apoi o gardă medievală va face de serviciu la porţi şi bastioane, iar satul de servicii va fi o componentă esenţială prin ceea ce reprezintă atelierele de confecţionat arme, potcovăria şi multe altele“, a spus arhitectul Daniel Sabău, cel care coordonează proiectul Parcului Medieval de la Castelul Corvinilor.

Parteneriat cu Consiliul Judeţean
Primarul municipiului, Dan Bobouţanu, susţine că proiectul va fi depus la ADR Vest, pentru finanţarea lui cu fonduri europene. Dacă nu va fi admis, atunci se caută alte căi de finanţare.
Costurile de realizare ale proiectului sunt estimate la circa 5 milioane de euro, iar implementarea ar putea dura trei ani, timp în care vor fi parcurse mai multe etape ale construcţiei, în aşa fel încât activitatea de turism să nu fie afectată vizibil de lucrări. „Cel mai important este să asigurăm sursa de finanţare. Proiectul este extrem de important pentru hunedoreni. Castelul Corvinilor este emblema municipiului nostru. S-au înregistrat peste 300.000 de turişti la Castel, anul trecut, dar vrem să creştem numărul turiştilor. Iar Parcul Medieval este sigur un pas înainte pentru ca să îndeplinim acest plan frumos. Dacă nu reuşim cu proiectul la ADR Vest, vom încerca să finanţăm din bugetul local, sau poate printr-un parteneriat cu Consiliul Judeţean”, a adăugat primarul Hunedoarei.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Com Entatoru spune:

    Daca Sabau ar fi Arhitect, ar aparea in Tabloul National al Arhitectilor, ar fi membru al OAR, si ar avea un numar de stampila. Nu se incadreaza la niciuna din categoriile de mai sus – se poate verifica pe site-ul OAR. Faptul ca el se recomanda / se semneaza ca arhitect nu-l face sa fie decat un impostor. Iar ca presa crede tot ce i se zice – o animatie frumoasa, un titlu profesional fals – nu face decat sa arate ca verificarea din mai multe surse nu mai e demult o prioritate. Daca pe langa presa si administratiile locale cred in baliverne asta e deja demn de luat in seama.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 18.01.2017

Alin Simota, afacerist din Valea Jiului Pentru modul în care a condus, în ultimii ani, înainte de a intra în...

Bulina albă, 18.01.2017

Forrai Emeric, membru în Asociaţia Peregrinus din Deva Pentru atenţia deosebită cu care îngrijeşte cele două lebede salvate de pe...

Gura lumii, 18.01.2017

O afaceristă răsărită pe valea unui râu mare, groasă la pungă, vrea să-şi cumpere loc în lumea bună. Femeia îşi...

Închide