Primarul Hada a purces cu daruri la Căminul de Bătrâni

Cristina Ghenea

 Cei 30 de vârstnici de la Căminul de Bătrâni din Hunedoara au fost ieri vizitaţi de primarul municipiului, Ovidiu Hada (foto dreapta), şi de voluntarii de la Crucea Roşie. Bătrânii au primit sfaturi şi cadouri, cu ocazia Zilei Internaţionale de luptă împotriva maladiei Alzheimer.

De la pierderea memoriei, la demenţă

Organizată sub genericul „Nu mai e timp de pierdut!”, acţiunea a avut drept ţintă informarea vârstnicilor cu privire la caracteristicile acestei boli. „Cel mai important semn al Alzheimerului este pierderea memoriei. Pentru că această boală afectează creierul, manifestarea maladiei este demenţa cu caracter progresiv. Pentru a preveni îmbolnăvirea, este foarte important să interacţionaţi unul cu celălalt, să vă povestiţi amintirile. În plus, rezolvarea zilnică de cuvinte încrucişate poate fi de mare ajutor”, le-a explicat bătrânilor Mariana Ionichente, de la subfiliala locală Crucea Roşie. Directoarea Căminului de Bătrâni, Genica Berbeniţă, a precizat că nici unul dintre cei 30 de vârstnici care locuiesc aici nu suferă de Alzheimer.

Pentru o bătrâneţe liniştită

Dacă tot a ajuns la căminul de bătrâni, primarul Ovidiu Hada a ţinut să verifice calitatea lucrărilor de renovare care au început aici în vară. Deja, vechea instalaţie electrică a fost schimbată, au fost montate şi semnalizările de evacuare, dar şi butoane de alarmă în fiecare cameră. De asemenea, continuă renovarea fiecărei încăperi, până în prezent, lucrările fiind efectuate în procent de 70 la sută. „Fondurile necesare, de peste 70.000 de lei, au fost asigurate de către primăria municipiului”, a declarat Genica Berbeniţă. „Este foarte important pentru noi să ştim că vă putem oferi o bătrâneţe mai liniştită, că vă putem asigura protecţie şi îngrijire de specialitate. De asemenea, sperăm că am reuşit să vă oferim condiţii cât mai bune, pentru a trăi comfortabil şi că dragostea cu care sunteţi îngrijiţi aici, în casa voastră, va face o bătrâneţe mai uşoară”, le-a transmis Ovidiu Hada celor 30 de vârstnici.
Pe lângă toate acestea, bătrânii de aici mai beneficiază, începând din această săptămână, şi de un microbuz cu 16 locuri, donat de cunoscutul fotbalist hunedorean, astăzi antrenor galonat, Ioan Andone. Astfel, aceştia se pot bucura de acum înainte de excursii şi drumeţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.