Politica si administratie

Primarul Florin Oancea: Toate cartierele din Deva vor fi modernizate

Adriana Năstase

Cartierul Dorobanți din municipiul Deva este primul pe care administra­ția locală a început să-l modernizeze.
Procesul a început anul acesta și va fi finalizat anul viitor. Toate cartierele devene vor intra pe mâna specialiștilor și va fi reparată infrastructura. Pentru că ani buni nu s-a mai făcut o reparație capitală și era necesar accest lucru. S-a intervenit la asfalt, borduri, scurgeri de canalizare, zone verzi.

Fără rampe pentru handicapați
„Pentru Cartierul Dorobanți, ter­me­nul d­e finalizare a etapei de mo­der­nizare este 1 mai 2022. Va fi un ex­emplu pentru toată lumea, cum va fi predat un cartier la cheie. Un cartier complet reabilitat. De la amprenta blocurilor, trotuarele, aleile, zonele verzi. A fost turnat covor asfaltic pe carosabil dar și pe trotuare. Accesul în blocuri a fost reparat, erau locuri unde scările erau deteriorate. Nu existau rampe pentru persoanele cu handicap. Au fost înlocuite capacele de cana­lizare, s-au ridicat la nivel gurile de scur­gere a apei”, a declarat Florin Oancea (foto), primarul municipiului Deva.

Cel mai mare proiect de regenererare urbană
Contractul pentru reabilitările car­tierelor este unul multianual. Pentru Cartierul Dorobanți, suma necesară pentru aceste reparații și modernizări se ridică la 1,5 milioane de lei.
Zonele verzi, un lucru important pentru cartiere, vor fi și el refăcute. Aici este domeniul celor de la Serviciul Public de Întreținere și Gospodărie Municipală Deva.
„Nu putem să terminăm anul acesta toate cartierele. Dar, după Dorobanți urmează Dacia, Gojdu și Progresul, anul acesta. Apoi, la anul continuăm cu celelalte, Micro 15, o parte. Jumătate din Cartierul Micro 15 va intra într-un amplu proces de regenerare urbană, cel mai mare proiect de acest gen din Deva. Este vorba de o investiție de 5 milioane de euro. În paralel, în 2023, mergem cu reabilitarea celeilalte jumătăți din Micro 15, astfel încât până la finele anului viitor să fie gata tot. Vor fi cartiere la cheie”, a adăugat edilul șef al reședinței de județ.

One thought on “Primarul Florin Oancea: Toate cartierele din Deva vor fi modernizate

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura