Primarul Florin Oancea îi mută pe romii din Grigorescu pe Depozitelor

14 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Sorina Popa

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a declarat într-o conferinţă de presă că instituţia pe care o conduce va achiziţiona un teren, unde vor fi amplasate locuinţe modulare pentru romii aciuaţi în fosta fermă de porci, din zona Grigorescu.

Vrea să facă o zonă de agrement
”Căutăm, împreună cu devenii, cea mai bună variantă pentru relocarea familiilor defavorizate din cartierul Grigorescu, zona «Porcărie». Este vorba despre aproximativ 40 de familii (circa 150 de oameni, majoritatea copii), care vor fi strămutaţi în locuinţe modulare. Ştiind că este un subiect sensibil pentru locuitorii municipiului Deva, doresc să găsim împreună cea mai bună soluţie pentru rezolvarea civilizată a problemei. Relocarea acestora din cartierul Grigorescu este motivată de intenţia noastră de a dezvolta acea zonă, înspre Mureş, ca zonă de agrement şi zonă rezidenţială. Zona de agrement presupune: parc, pistă de biciclete, terenuri de sport, spaţii de servicii, ponton la Mureş pentru ambarcaţiuni uşoare etc. În prezent, Primăria Deva deţine un teren de 1,8 hectare în zona Bejan, Strada Carierei – peste vale. Aceasta este o variantă pentru relocare. A doua variantă identificată este pe Strada Depozitelor, în imediata vecinătate a viitoarei baze de transport local, însă primăria va trebui să cumpere acel teren. Nu putem face abstracţie de existenţa acestei categorii sociale în Deva. Nu putem întoarce capul în altă parte şi să ne prefacem că această problemă nu există. Ea există şi trebuie să o rezolvăm în mod civilizat”, a declarat edilul şef al Devei.

Dezbatere publică
”Voi iniţia, în perioada următoare, o dezbatere publică pe acest subiect. De aceea, vă rog să mă ajutaţi ca să găsim, împreună, cea mai bună soluţie pentru oraş şi pentru noi toţi devenii”, a adăugat Florin Oancea. „Este o mare tensiune între locuitorii din Grigorescu, care a escaladat în ultimii ani. Cea mai bună variantă este relocarea romilor în zona Străzii Depozitelor. Primăria nu are teren în proprietate în zonă. Avem oferte şi în perioada următoare vom achiziţiona un teren în zona Străzii Depozitelor şi vom lua şi locuinţele modulare”, a spus edilul şef.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Oameni pe care îi atragi

M-am întrebat de multe ori de ce trebuia să întâlnesc chiar eu o anumită persoană, care ulterior s-a dovedit că...

Bărbat spulberat de o maşină pe centura Petroşaniului

Tragedia a avut loc la finele săptămânii trecute, pe şoseaua de centură a municipiului Petroşani, iar victima lucra la un...

Acuzaţii extrem de grave pentru suspectul de pedofilie

Viol în formă continuată, corupere sexuală a minorilor, proxenetism şi rele tratamente aplicate minorilor sunt acuzaţiile ce i se aduc...

Închide