Primarul Florin Oancea i-a premiat pe veteranii de război

17 aprilie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Năstase

Ieri, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, s-a întâlnit cu veteranii de război. Cu această ocazie, edilul şef al Devei le-a înmânat acestora diplome, în semn de respect pentru lupta lor de pe front.

„Ne ajută să înţelegem mai bine ce preţ are libertatea”
„Am avut astăzi (( n.r.- ieri)) deosebita bucurie să particip la o întâlnire de suflet cu veteranii hunedoreni, membri ai Asociaţiei Veteranilor de Război – filiala Hunedoara. Întâlnirea, organizată de Episcopia Devei şi Hunedoarei, împreună cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, a fost prilejuită de apropiata sărbătorire a «Zilei Veteranilor de Război», la 29 aprilie 2018.
«Ziua Veteranilor» este un reper în calendarul fiecărui bun român. Este ziua în care îi sărbătorim pe toţi cei care au luptat în cel mai mare şi mai ucigător război neîntrerupt din istoria omenirii. De Ziua Veteranilor, avem, cu toţii, aceeaşi misiune: să ne înclinăm în faţa lor, a bravilor veterani de război, pentru curajul şi sacrificiul probate pe front, şi să le mulţumim pentru că ne oferă un model de tărie sufletească şi frumuseţe morală. Faptele lor sunt scrise de mult în istoria pe care noi am învăţat-o din cărţi, dar ei au trăit-o pe viu şi aceste fapte vor rămâne în memoria generaţiilor care vor urma. La fel şi amintirea zecilor de mii de soldaţi rămaşi pe câmpurile de luptă – ei ne ajută să înţelegem mai bine ce preţ are libertatea. Datorită lor, a veteranilor de război, milioane de români îşi trăiesc viaţa acum în pace şi linişte. Ei merită recunoştinţa noastră pentru toate drepturile de care ne bucurăm în România de astăzi!”, a spus edilul şef al reşedinţei de judeţ la întâlnirea cu veteranii de război.

Şi-au riscat viaţa pentru patrie
„Am oferit veteranilor de război din Deva, din partea Primăriei şi a Consiliului Local, diplome de onoare şi o sumă de bani, în semn de respect şi recunoştinţă pentru că şi-au riscat viaţa, luptând pentru făurirea României de astăzi. Am fost onorat să primesc, la rândul meu, din partea Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, titlul de MEMBRU DE ONOARE al acestei prestigioase asociaţii, cu deviza «PATRIE, ONOARE, JERTFĂ». Le mulţumesc din suflet pentru această distincţie! Mă înclin în faţa dumneavoastră, bravi veteran de război şi, în numele devenilor, vă mulţumesc cu respect! Fie ca acest respect să compenseze, măcar în parte, pierderile şi lipsurile pe care le-aţi îndurat! Dumnezeu să-i odihnească pe camarazii dumneavoastră plecaţi dintre noi, iar dumneavoastră să vă dea sănătate şi viaţă lungă!”, le-a spus primarul Devei, Florin Oancea, veteranilor.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Rugby: Ştiinţa Petroşani nu se predă

Întrecerile Diviziei Naţionale de Seniori la rugby au continuat cu etapa a XI-a în cadrul căreia Ştiinţa Petroşani a evoluat...

Tir cu arcul: Devenii, medaliaţi la Cupa Mondială din Slovenia

Sportivii arcaşi de la SCM Deva au participat recent la etapa de Cupa Mondială 2018 Veronica’s CupWorld Ranking Event, concurs...

Echipele de la Siderurgica Hunedoara, vicecampioane naţionale la popice

Arena de popice din Cluj Napoca a fost gazda ediţiei din acest an a Campionatelor Naţionale de tineret (jucători sub...

Închide