Politica si administratie

Primarul Florin Oancea: De Cartierul „Deva Nouă” se vor bucura generațiile de astăzi și de mâine

Edilul șef al Devei, Florin Oancea (foto) a anunțat că proiectul pentru noul cartier „Deva Nouă” merge mai de­parte, arhitecții făcând pași im­por­tanți, astfel ca investiția să fie pusă în practică.

Terenuri de sport
„Conceptul meu de suflet, ((Deva Nouă)), prinde contur pe planșetele urbaniștilor și arhitecților Agorapolis, iar proiectul elaborat se află în curs de avizare. O suprafață de 165.000 mp de spațiu verde amenajat, aproximativ 60.000 mp de teren cu dotări sportive, educaționale, medicale și facilități de agrement la cele mai bune standarde – aceasta este propunerea Agorapolis pentru PUZ-ul centrului cartierului Deva Nouă: dotări sportive: bazin de înot, sală de sport, terenuri de tenis și mini fotbal în aer liber, dotări educaționale: creșă, școală, campus universitar cu unități de cazare, centru cultural, dotări de sănă­tate: centru medical de excelență cu am­bulatoriu și spații ATI, magazine, spații comerciale. Deva se dezvoltă în fiecare zi, iar ((Deva Nouă)) este parte esențială a dezvoltării durabile, de pers­pectivă, de care să se bucure generațiile de astăzi și de mâine ale orașului nostru frumos”, a declarat Florin Oancea, pri­marul municipiului Deva.

Grădină publică
„Agorapolis se întoarce în frumoasa cetate transilvană a Devei! Am elaborat un amplu Plan Urbanistic Zonal pentru Centrul cartierului Deva Nouă, la ce­re­rea municipalității locale, care își pro­pune să revigoreze întregul perimetru și să ofere locuitorilor spații verzi ame­na­jate și facilități de top, pentru un stan­dard de viață ridicat. Propunem 165.000 mp de spațiu verde amenajat, într-o grădina publică cu acces public nelimitat care va reprezenta o zonă amplă de întâlnire, cu spații de recreere și petrecere a timpului liber, locuri de joacă pentru copii, spații pentru sport în aer liber, piste de bici­cletă și de alergare, dar și zone ame­na­jate ca puncte de belvedere”, anunță cei de la Agorapolis.

Să depășim 100.000 de locuitori
„Va fi un oraș în oraș. Avem un teren de 900 de hectare pe care vom dez­volta această zonă. Este vorba de 34 de hectare terenul aflat în domeniul public al municipiului și restul, teren privat. Va fi o extensie a municipiului și vom crea o dezvoltare urbană în 10-15 ani. Așa pu­tem depăși 100.000 de locuitori în Deva, acum orașul are o populație de 62.000 de locuitori. Deva se află într-o oală, ca să spun așa. De aceea, vom construi ((Deva Nouă)) în zona 700, te­renul se întinde până în Archia și Cristur. Aici vor fi case, blocuri, hypermarketuri, spital, toate serviciile necesare”, spunea primarul Devei, Florin Oancea. Aici, bulevardele principale vor avea o lățime de 28 de metri, 4 benzi, 2 pe fiecare sens de circulație, trotuare, zone verzi și piste de biciclete. În prezent, în zona res­pectivă domiciliază peste 2.000 de cetățeni.

Ansamblul „Arsenie Boca”
„În parteneriat cu Episcopia Devei și Hunedoarei, finanțăm construirea an­sam­­blului mănăstiresc <<Părintele Arsenie Boca>>, un centru pentru vârstnici, un spital paliativ și o unitate de învățământ pentru clasele 0-12. Este un proiect pe termen lung în care am foarte mare încredere. Rolul meu ca primar este de a pune piatra de temelie și de a genera proiecte de infrastructură. Cei care vor veni în funcția de primar vor trebui să continue ceea ce am început eu. Pentru a fi foarte bine înțeles, vreau să subliniez că avem proiecte majore de investiții în fiecare cartier al Devei. Acest concept, de extindere a orașului, vine în paralel cu dezvoltarea echilibrată a fiecărui cartier existent din mu-nicipiu.
Sunt convins că devenii vor susține și acest proiect pe termen lung al orașului, și pentru asta le mulțumesc”, informa anul trecut Florin Oancea, edilul șef al reședinței de județ.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura