Actualitate

Primarul Florin Oancea: Am câștigat alte proiecte de 7 milioane de euro

Adriana Năstase

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), a semnat recent la București mai multe proiecte de in­ves­tiții. Este vorba de șase proiecte, de la Mi­nisterul Dezvoltării, Lucrărilor Pu­blice și Administrației, șase contracte de finanțare, pe bani europeni.

Unități de învățământ reabilitate
Este vorba despre proiectele de „Renovarea energetică a Grădiniței cu Program Normal nr. 3 – Aleea Teilor din municipiul Deva”, cu o valoare de 3.549.252 de lei, „Renovarea ener­ge­tică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 – Aleea Scărișoara, nr. 3 din mu­ni­cipiul Deva”, în valoare de 3.017.813 de lei, „Renovarea energetică a Clădirii Li­ceului de Arte Sigismund Toduță, Locația B, strada Horea, nr. 2, din municipiul Deva”, cu o valoare de 9.144.123 de lei. De asemenea, edilul șef al reședinței de județ a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și alte investiții privind unitățile de învățământ din municipiul Deva.
„Renovarea energetică a Școlii Ge­ne­rale situată pe strada Bejan, nr.10, apar­ținând Liceului Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” din municipiul Deva-valoare 9.038.445 de lei”, „Re­no­varea energetică a Clădirii Internatului apar­ținând Colegiului Național Peda­gogic „Regina Maria” din municipiul Deva-6.600.574 de lei”, „Renovarea energetică a sediului Poliției Locale a municipiului Deva, strada Ion Luca Caragiale, nr. 5 din municipiul Deva-va­loare 2.033.096 de lei” sunt alte trei investiții care vor fi realizate în Deva.
Valoarea totală a proiectelor finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta C5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operațiunea B.2: Reno­va­rea energetică moderată sau apro­fun­dată a clădirilor publice este de aproape 7 milioane de euro.
„Vom continua să depunem proiecte pen­tru a atrage fonduri europene ne­ram­bursabile pentru dezvoltarea muni­ci­piului Deva. Este esențial să atragem fon­duri europene, astfel dezvoltăm ora­șul nostru. Avem un birou de fonduri euro­pene foarte competitiv, sunt mulți bani atrași deja, dar nu ne oprim, facem tot mai multe investiții pentru dez­vol­ta­rea municipiului Deva”, a declarat Florin Oancea, edilul șef al municipiului Deva.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura