Primarul Florin Oancea a mai semnat alte 4 proiecte cu finanţare europeană

6 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Ieri, primarii din Deva, Petroşani, Simeria şi Petrila au semnat 10 contracte cu finanţare europeană, în valoare totală de aproape cinci milioane de euro. Este vorba de reabilitarea termică a 20 de blocuri şi a unui proiect de reabilitare a Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuşi“ din oraşul Petrila.

Proiecte de peste 70 de milioane de euro
Edilul şef al reşedinţei de judeţ, Florin Oancea (foto dreapta), era mulţumit şi, totodată, optimist. ”Primăria municipiului Deva a depus la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest proiecte în valoare de 70,5 milioane de euro pentru a beneficia de fonduri europene nerambursabile, dintre cele 31 de proiecte, pentru 14 fiind deja semnate contractele în vederea finanţării. Am semnat deja 14 contracte de finanţare. Suma contractată depăşeşte 11,5 milioane de euro, din totalul celor 70,5 milioane de euro. Mai sunt 17 proiecte şi sperăm să le putem semna până în vara acestui an. Este o mare bucurie pentru că pentru prima dată avem depuse atâtea proiecte pe fonduri europene”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Se reduc costurile cu încălzirea
Ieri, primarul Florin Oancea a semnat patru din cele 10 proiecte, pentru reabilitarea termică a câtorva blocuri din Deva. „Sunt proiecte importante pentru cetăţeni, pentru că se vor reduce în mod considerabil costurile la facturile de încălzire. Municipalitatea câştigă prin prisma esteticului. Eu sunt interesat ca oamenii să plătească mai puţin, dar şi oraşul să arate mai bine“, a spus Florin Oancea.
Între proiectele depuse la finanţare de Primăria Deva se numără şi cele referitoare la refacerea centrului vechi al oraşului, până la Parcul Cetăţii, dar şi cel pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi punere în valoare a ultimei porţiuni din Cetatea Devei, cunoscută sub numele de Incinta 1.
Primarii spun că sunt foarte interesaţi de asemenea proiecte de reabilitare termică a clădirilor, pentru că reduc sumele pe care oamenii trebuie să le achite la încălzire, dar şi pentru că permit proprietarilor de apartamente să-şi refacă faţadele blocurilor, contribuind, în egală măsură, la dezvoltarea pieţei de servicii în economia locală.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Manifestare dedicată femeii, organizată de Biblioteca Judeţeană: Despre feminism în literatură

Ca în fiecare an, la începutul lunii martie, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează o...

Valea Jiului, reprezentată cu succes la Campionatul Naţional al Monitorilor de Schi

În Staţiunea Predeal s-a desfăşurat Campionatul Naţional al Monitorilor de Schi, ajuns la a XX- a ediţie. La ediţia din...

Biroul de Audienţe al Consiliului Judeţean din Valea Jiului îşi dovedeşte eficienţa

Chiar dacă problema nu depindea neapărat de Consiliul Judeţean Hunedoara, administratorul public al judeţului a făcut demersurile necesare astfel încât...

Închide