; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Primarul din Toteşti vrea Internet gratuit în comună

4 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

 

Uniunea Europeană oferă Internet gratuit tuturor cetăţenilor ei, prin intermediul programului WiFi4EU. Orice municipiu, oraş sau comună se poate înscrie în acest demers. Administraţiile locale pot solicita finanţare UE – care acoperă costurile de achiziţionare a echipamentelor, dar şi instalarea acestora.

Urmează ca şi primăria din Toteşti să acceseze o astfel de oportunitate.
„Într-adevăr, urmează să facem şi noi acest pas. Cred că vom fi în asentimentul cetăţenilor, mai ales în condiţiile în care e gratuit pentru toată lumea. Nici noi nu investim bani de la buget, nici localnicii nu plătesc dacă vor să navigheze pe net atunci când se află în spaţiul public. În cea mai mare parte au Internet pe telefon, dar asta implică fie cheltuială lunară cu abonamentul, fie reîncărcarea cartelei, care se face tot lunar şi tot pe bani. Ne vom orienta către zonele de interes, cele mai frecventate, pentru a stabili unde vor fi fixate punctele de acces. Avem de ceva timp şi centru Biblionet şi pot să spun că are succes. Lucrurile se mişcă rapid în mediul online şi nu vrem să rămânem în urmă”, a arătat Tiberiu Pasconi (foto), primarul comunei Toteşti.
Acesta a mai amintit de persoanele care se confruntă cu o situaţie materială precară, ceea ce constituie un impediment în cumpărarea unei tablete, a unui calculator sau a unui telefon performant. Totodată, ar trebui să plătească lunar pentru Internet, situaţie din nou imposibilă.(Magdalena Şerban)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Orăştie: zona Stadionului Mecanica, modernizată din bani europeni

De curând, la Orăştie au început lucrările privind realizarea obiectivului „Amenajarea de Spaţii Verzi Publice cu Acces Nelimitat în Zona...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Libertatea de a alege

De câteva zile scriu şi şterg, scriu şi iarăşi şterg... Simt o durere cumpllită în piept, în minte, în toată...

Centenar în alb şi negru la Jiul Petroşani

La Petroşani s-au aniversat ieri 100 de ani de fotbal, un centenar în alb şi negru (culorile clubului), aşa cum...

Închide