; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Orăştie: zona Stadionului Mecanica, modernizată din bani europeni

4 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

  De curând, la Orăştie au început lucrările privind realizarea obiectivului Amenajarea de Spaţii Verzi Publice cu Acces Nelimitat în Zona Urbană Degradată Stadion Mecanica“,în baza unei finanţări europene câştigate de municipalitate prin Programul Operaţional Regional.
„Lucrările au fost atribuite în două contracte de achiziţie publică distincte, mai precis pe două loturi. Primul prevede realizarea de construcţii şi instalaţii cu utilaje, echipamente şi dotări pentru amenajarea de spaţii verzi – parc şi grădină (35.125 metri pătraţi), însemnând crearea de facilităţi pentru recreere pe terenurile respective. Vorbim de un teren multifuncţional pentru sport, un loc de joacă pentru copii, o zonă de fitness, un skatepark, o scenă pentru activităţi culturale şi o fântână arteziană. Valoarea netă a contractului este de 9.131.955 lei, având ca termen de execuţie 12 luni de la emiterea ordinului de începere. Lotul 2 cuprinde execuţia de construcţii şi instalaţii cu utilaje, echipamente şi dotări pentru modernizare Strada Târgului (7.432 metri pătraţi),în sumă netă de 1.463.687,18 lei şi cu termen de execuţie tot de 12 luni. Fiecare lot are alt executant”, a precizat Ovidiu Laurenţiu Bălan (medalion), primarul municipiului Orăştie.
Potrivit edilului, investiţia reprezintă o necesitate pentru comunitate, deoarece nu face deloc onoare localnicilor la modul în care arată. De altfel, din vechiul obiectiv au mai rămas în picioare doar mici porţiuni şi în rest, multe amintiri legate de ceea ce a fost el, odată. După cum se ştie, pe vremuri, a aparţinut uzinei cu acelaşi nume şi era folosit de echipa de fotbal a întreprinderii, care a activat doar în ultimele divizii ale campionatului, până la începutul deceniului trecut. Când s-a produs declinul economic al unităţii, în urmă cu mai bine de 15 ani, a început şi devastarea locului, tot metalul de aici fiind vândut la fier vechi. Persoanele fără adăpost au devenit şi ele problematice, de multe ori alegând să-şi petreacă zilele şi nopţile în acest perimetru.( Magdalena Şerban)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Libertatea de a alege

De câteva zile scriu şi şterg, scriu şi iarăşi şterg... Simt o durere cumpllită în piept, în minte, în toată...

Centenar în alb şi negru la Jiul Petroşani

La Petroşani s-au aniversat ieri 100 de ani de fotbal, un centenar în alb şi negru (culorile clubului), aşa cum...

Ce crede prefectul Fabius Kiszely despre Dispeceratul112 din judeţ Este loc de mai bine!

După ceea ce s-a întâmplat la Caracal, românii se întreabă, şi pe bună dreptate, pentru ce dăm atâţia bani pentru...

Închide