Primarul din Toteşti nu se sperie de anul 2010

16 decembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 Tiberiu Pasconi primar Totesti1670

Adriana Năstase

 Edilul comunei Toteşti, Tiberiu Pasconi (foto), a declarat anul 2009 ca fiind unul mediu, din punct de vedere al investiţiilor. Ca în orice domeniu, rămâne întotdeauna loc de mai bine, însă este de apreciat că într-un an declarat „de criză“, s-a reuşit implementarea multor proiecte.
Edilul şef, Tiberiu Pasconi, susţine că există un proiect pe Măsura 322, în faza de achiziţie. El vizează alimentarea cu apă, canalizarea, construcţia unei creşe la Păclişa şi conservarea tradiţiilor populare, în satul Toteşti. De asemenea, la Toteşti se doreşte înfiinţarea unui ansamblu folcloric mixt, pentru ca obiceiurile locului să fie perpetuate, prin unicitatea lor.

Împreună cu localităţile învecinate
Se lucrează, în continuare, la întocmirea unor proiecte comune cu localităţile învecinate, prin înfiinţarea de Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitare. În prezent, în Toteşti, funcţionează două asemenea asociaţii, împreună cu cei din comunele General Berthelot şi, respectiv, Sarmizegetusa.
Potrivit primarului comunei Toteşti, reţeaua de iluminat public din comună a fost reabilitată în proporţie de 70 la sută, lucrările continuând şi în prezent.În ceea ce priveşte asfaltările, acestea au fost realizate la Păclişa şi Cârneşti, pe baza fondurilor proprii. Au fost pietruite şi câteva drumuri comunale, pentru ca traficul să se fluidizeze  şi să nu mai reprezinte un impediment pentru cei care se deplasează în zonă.

Sală de sport
Alte lucrări au fost cele de modernizare a Căminului Cultural şi a Bisericii din satul Reea. „Avem proiecte depuse, pentru realizarea unei săli de sport la Toteşti, precum şi amenajarea de zone verzi şi parcuri”, a spus primarul comunei Toteşti.
Din păcate, ca peste tot în ţară, rata şomajului creşte simţitor, punând în dificultate  siguranţa şi confortul celor în cauză. Se anunţă un an dificil, cu multe lacune economice şi cu mari dificultăţi, dar edilul îşi asigură consătenii că va fi devotat proiectelor demarate, precum şi celor vizate.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Partid şi Onoare

Pretenţios, nu...? Şi patetic... Cuvinte rătăcite prin vocabulare desuete de indivizi cu principii, care cred că alăturarea este posibilă, într-o...

Pedofilul britanic a ajuns la judecată

Paul Richard Dorday, profesorul britanic de filosofie, acuzat că a abuzat sexual 20 de minori din Valea Jiului, a dat...

Unde nu-i inspiraţie, vai de clasament

Minerul Lupeni a încheiat turul pe loc retrogradabil (locul 16 din 17), iar preşedintele clubului Mihai Basarab, a declarat, că...

Închide