Comunitate

Primarul din Tomeşti se descurcă aşa cum poate

Magdalena Şerban

Dacă banii europeni au cam ocolit comuna Tomeşti, deşi nevoile oamenilor sunt peste puterile financiare locale, pe ici, pe colo, tot se mai găseşte câte un dram de noroc, pentru ca investiţiile să prindă contur.

Bucurii cu sacrificii
Edilul comunei, Tiberiu Octavian Tămaş (foto), îşi drămuieşte, la limită, banii din visteria primăriei. Comună mică, cu puţin peste 1.000 de suflete, Tomeştiul nu se poate lăuda cu bogăţia altor comune, însă acest lucru nu înseamnă că aici, modernizările lipsesc cu desăvârşire. “Urmează să punem covorul pe baza sportivă din cadrul şcolii generale din centrul de comună. Este prevăzută cu instalaţie de nocturnă şi gazon artificial. Încă nu am adus în discuţie şi vestiarele, pentru că bugetul nu ne permite deocamdată să le facem. Şi aşa, am realizat totul pe etape, lucrarea fiind începută din 2010, dar cu finalizare în această lună. Se vor putea practica fotbal, tenis şi handbal, astfel încât să mulţumim pe toată lumea care preferă mişcarea. Îi vom face inaugurarea aşa cum se cuvine, printr-un minicampionat local de fotbal, dar pe care îl vom presăra cu muzică bună şi premierea cuplurilor cu cinci decenii de căsnicie, precum şi a celor mai în vârstă localnici. Ne-am gândit să organizăm această manifestare într-o zi specială de sărbătoare, ca să se poată bucura toată lumea, relaxându-se în sânul comunităţii şi de ce nu, jucând o horă ca pe vremuri”, a menţionat primarul.

Urmează drumurile
Uliţele din comună cer şi ele să fie pietruite măcar, dacă nu asfaltate, aşa că sunt cuprinse pe următoarea listă de investiţii. “Mai avem în plan să pietruim o parte din uliţe, pentru că noroiul nu este prea prietenos în condiţii de ploaie. De asemenea, din banii obţinuţi de la APIA, am pietruit câteva drumuri ce duc către păşuni (din satele Şteia, Tomeşti, Dobroţ şi urmează în satul Livadă). Facem ce putem, nu ne putem lăsa învinşi de vremuri şi să stăm aşa, în voia sorţii”, a mai subliniat Tiberiu Octavian Tămaş, omul care se află de peste 18 ani în fruntea comunei Tomeşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura