Primarul din Romos, între proiecte şi aşteptări

4 Mircea Patranjan primar romos (11)Magdalena Şerban

Atunci când ai bani, poţi face multe, însă când depinzi de vreun program investiţional cu finanţare europeană sau guvernamentală, nu ai ce face, decât să te zbaţi pentru a urgenta lucrurile sau în alte cazuri, să aştepţi. La Romos, situaţia aceasta este una destul de cunoscută.

Banii vin greu
„Am primit 50.000 de lei ca alocări bugetare pentru acest an. Aproape nimic. Dacă am face referire la banii guvernamentali, şi aici, există o mică problemă. Pe HG 577, avem modernizarea Drumului Comunal 48, Romos – Orăştie. Este o investiţie demarată în colaborare cu Primăria Orăştie, dar blocată din cauza neprimirii fondurilor necesare. Este vorba de şase kilometri de drum (trei pe zona lor şi trei pe zona noastră). A fost organizată şi licitaţia încă de anul trecut, din septembrie. Am tot făcut demersuri pentru acest proiect investiţional, atât noi, cât şi cei de la Orăştie. Suma este de 4.500.000 de lei, inclusiv TVA. S-a cheltuit ceva cu acest proiect, dar să vedem ce va fi“, a spus Mircea Pătrânjan (foto), primarul din Romos.

Drumurile forestiere, date în lucru
Dacă în cazul drumurilor comunale mai e ceva de aşteptat, cele forestiere au avut noroc. „Mai avem un proiect european accesat pe Măsura 125B (drumuri de exploataţii forestiere – Romoşel-Ciungu Mare), în valoare de 1,5 milioane de euro. Este vorba de 11 kilometri de drum. Sunt prevăzute patru tranşe de finanţare pentru acesta. Avem noroc că finanţarea este asigurată integral din fonduri europene. Doar TVA-ul trebuie să-l cuprindem noi, aşa că ne împrumutăm din bancă, apoi ne va fi restituit. Lucrarea s-a început deja, după ce frigul iernii a trecut”, a mai arătat edilul-şef din Romos.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.