Primarul din Petroşani – somat să oprească circulaţia metroului!

Maximilian Gânju

Printre reclamaţiile înregistrate zilnic la Primăria municipiului Petroşani, unele pot fi catalogate cel puţin ciudate, iar altele, de-a dreptul fantasmagorice. La audienţele săptămânale ţinute de edili, uneori, spectacolul este şi mai mare.

Atât primarul, cât şi restul şefilor de servicii încearcă să le explice celor cu solicitări absurde că nu este cale să li se rezolve ceea ce cer, iar dacă nu e chip să-i convingă, îi lasă să se „descarce”.

Un tren subteran circulă pe sub blocuri
Poate nu ştiaţi că nu doar Capitala are metrou, ci şi municipiul Petroşani.  De asta este sută la sută convins un localnic, care a bătut la uşa edililor şi a cerut audienţă. Omul este extrem de deranjat – susţinea – de trenul subteran şi l-a somat chiar pe primar să-l stopeze, ori măcar să-i convingă pe cei care conduc metroul să nu mai oprească în staţia din zona în care el locuieşte. Nu de alta, dar nu mai e chip să pună geană pe geană. „În fiecare noapte, aud cum trece metroul şi opreşte în staţia de sub blocul meu. Prin galeriile de mină circulă metroul, eu ştiu asta, chiar dacă nu vreţi să recunoaşteţi. Vreau să-l deviaţi, să închideţi staţia de sub blocul meu. Eu nu mai pot dormi din cauza zgomotului. Vă somez să opriţi metroul”, i-a spus chiar primarului Iacob Ridzi, bărbatul venit în audienţă. Edilul mirat la culme şi-a dat seama că nu este ceva în regulă cu „petentul”, aşa că l-a asigurat că unul dintre directorii lui executivi se va ocupa de problemă, liniştindu-l oarecum pe om.

„Iubita” lui Radu Mazăre
O întâmplare surprinzătoare pentru întreaga asistenţă a avut loc tot într-o audienţă la Primăria Petroşani. O domniţă, cu un păr vâlvoi şi ochelari de soare, a intrat în audienţă. Femeia a spus că este iubita lui Radu Mazăre. Locuieşte cu chirie în centrul localităţii şi primarul din Constanţa nu o mai vizitează, pentru că gazda ei se opune. Prin urmare, şi-a căutat altă gazdă şi ar vrea să-şi ia lucrurile din locuinţă, însă e musai să o însoţească primarul Petroşaniului. „Am întrebat-o de ce trebuie să o însoţească cineva şi ce lucruri are de luat. Ne-a răspuns că un uscător de păr. Era clar, m-am prins că avea probleme psihice, povesteşte un martor la scenă, angajat al municipalităţii. Dându-şi seama că edilii o suspectează că n-ar fi în regulă, femeia a vrut să şi dovedească faptul că nu fabulează. Dintr-o mişcare, şi-a dat pantalonii jos şi a arătat asistenţei înmărmurite un tatuaj pe fesa dreaptă. „Mazăre mi l-a făcut!”, le-a spus senină aceasta.

Drum blocat pentru maşinile colorate
O altă localnică a vrut nici mai mult, nici mai puţin, decât să închidă cu o barieră un drum municipal. Femeia s-a dus să le ceară edililor acceptul, pentru că maşinile care circulă pe respectivul drum o deranjează. „Sunt de mai multe culori” şi n-ar trebui să aibă drept de circulaţie din acest motiv, susţinea aceasta. Cum şi în cazul ei era evident că este nevoie de un psihiatru, edilii au asigurat-o că se va „ocupa” cineva de problemă. Acestea sunt doar câteva din situaţiile mai „speciale” cărora trebuie să le facă faţă uneori, primarul şi funcţionarii municipalităţii Petroşani, în timpul audienţelor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare