Primarul din Peştişu Mic, Casian Voina, se întoarce la primărie

Sorina Popa

Primarul comunei Peştişu Mic, Casian Leorean Voina (foto), a acţionat în instanţa de contencios-administrativ ordinul de sus­pendare din funcţie. El a fost suspendat din funcţia de primar al comunei Peştişu Mic de către prefectul judeţului, după ce a decis să candideze la primărie din partea PSD.

Exclus din PNL
Prefectul de atunci i-a suspendat pe mai mulţi primari care au schimbat culoarea poli­tică pe perioada mandatului. Nu e cazul însă a lui Casian Voina. „Pe mine m-au ex­clus din PNL în anul 2019, după ce m-au acu­zat că PSD a luat mai multe voturi decât PNL la alegerile europarlamentare. M-au radiat din partid. Aşa că nu am încălcat nici o lege, atunci când am anunţat că voi can­dida pentru un nou mandat din partea PSD”, a declarat Casian Voina, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Sentinţă definitivă
„Admite acţiunea formulată de recla­man­tul VOINA LEOREAN-CASIAN, în contra­dic­toriu cu PREFECTUL JUDEŢULUI HUNEDOARA, şi în consecinţă: Anulează Ordinul Prefectului Judeţului Hunedoara nr. 463/18.09.2020 privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale a man­datului de primar al comunei Peştişu Mic, judeţul Hunedoara, exercitat de către reclamant. Obligă pârâtul la plata sumei de 3.100 lei către reclamant, cu titlul cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şe­dinţă publică, azi, 12 octombrie 2020”, apare pe portalul instanţei, Tribunalul Hu­nedoara.

Dă în judecată Prefectura
„Mâine, (n.r.-astăzi) merg la primărie. Sunt primar până va fi instalat noul primar al comunei. Din cauza celor de la Pre­fec­tură am pierdut alegerile. Au venit unii şi
i-au ameninţat pe angajaţii primăriei. Voi da în judecată Prefectura, pentru defăimare”, a adăugat Casian Voina, primarul comunei Peştişu Mic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.