Primarul din Peştişu Mic a pierdut procesul cu ANI

03-leorean-voineaMircea Crivăţ

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a respins, ca nefondată, acţiunea formulată de primarul comunei Pestişu Mic, Leorean Casian Voina (foto), în contradictoriu cu Agenţia Naţională de Integritate. Primarul amintit mai are posibilitatea să facă recurs în 15 zile de la comunicare la această sentinţă.
Reamintim că Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că primarul comunei Peştişu Mic, Leorean Casian Voina, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2008 – 01 aprilie 2011. Potrivit ANI, acesta a deţinut simultan, în perioada amintită, atât funcţia de primar al comunei Peştişu Mic, cât şi pe cea de administrator al SC Casicom Still SRL, respectiv calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul VOINA LEOREAN CASIAN PF, încălcând în acest fel dispoziţiile Legii 161/2003.
Primarul din Peştişu Mic a atacat în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate, procesul judecându-se la Curtea de Apel Alba Iulia. Ieri, instanţa CA Alba Iulia a respins ca nefondată acţiunea acestuia. În cazul în care şi la recurs pierde, Leorean Casian Voina îşi va pierde mandatul de primar pe care l-a câştigat pentru a treia oară la alegerile de la începutul lunii iunie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare