Comunitate

Primarul din Ghelari, donator de sânge fidel

Sorina Popa

Foarte puţini dintre cei care-l cunosc ştiu că primarul comunei Ghelari, Ioan Bulbucan (foto), este un donator de sânge fidel, de ani buni, el venind în ajutorul celor care au nevoie de transfuzii. Ieri, edilul şef din Ghelari s-a prezentat, din nou, la Spitalul municipal din Hunedoara, pentru a dona sânge.

„De peste 10 ani sunt donator de sânge. Am o grupă rară B3, Rh negativ. De aceea, m-am gândit că pot salva vieţi, dacă donez sânge. Cam de două ori pe an fac asta. Este ca un fel de responsabilitate pentru mine, deşi nimeni nu m-a obligat niciodată”, a spus primarul Ioan Bulbucan.
Directorul Spitalului din Hunedoara, doctorul Barna Bende, a declarat că „este un gest umanitar deosebit, ceea ce face primarul comunei Ghelari. Ar trebui să ia exemplul lui cât mai multe persoane. Asta, deoarece în ultima vreme, ne confruntăm cu o lipsă acută de sânge. Avem rezerve, iar dacă nu, aducem de la alte spitale, însă situaţia din punctul acesta de vedere este gravă. Sunt operaţii programate, vin şi donează rudele pacienţilor, deoarece nu sunt stocuri necesare. În aceste condiţii, gestul edilului este unul pe cât de  important, pe atât de vrednic de laudă”, a declarat directorul spitalului din Hunedoara.

One thought on “Primarul din Ghelari, donator de sânge fidel

  • am si eu mare nevoie ptr. unchiul meu de la piatra neamt si nu gasesc donatori cu grb3 negativ

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura