Comunitate

Primarul din Dobra vrea curăţenie şi drumuri bune

Magdalena Şerban

Comparativ cu 2011, în acest an comuna Dobra numără mai puţine dosare înregistrate atât în cazul persoanelor cu handicap, cât şi a celor asistate social. Nu în ultimul rând, şomerii sunt mai puţini cu o treime, tot faţă de 2011. Pe lângă toate acestea, edilul locului, Ovidiu Pădurean (foto), şi-a făcut planuri să cureţe comuna, pregătind-o de toamnă, iar în paralel îşi doreşte ca puţin câte puţin, asfaltul să ia locul gropilor şi mâlului de pe uliţele satelor.
„Anul trecut aveam 127 de dosare aferente persoanelor cu handicap, faţă de 112 cât sunt acum. De asemenea, numărul asistaţilor social a scăzut în prezent la 55, faţă de 122 cât erau în anul precedent. Raportarea o facem la un total de peste 3.600 de locuitori ai comunei Dobra. Cu oamenii ce beneficiază de asistenţă socială ne ajutăm cum putem. Mai ales în cazul acţiunilor de ecologizare şi întreţinere. Ne dorim ca după ce va începe şcoala să dăm startul unei acţiuni de curăţenie. Una amplă, cu desfăşurare în toate satele şi cu o durată de mai multe zile. Referitor la gunoiul menajer, există la nivel de comună, contracte individuale (pe gospodărie) cu o societate de salubritate. Ca o altă noutate, unităţile de învăţământ sunt pregătite de clopoţel (cinci şcoli şi două grădiniţe), iar necesarul de lemne este asigurat. Sunt deja tăiate şi depozitate. Plus că urmează lucrări de asfaltare a drumurilor comunale din satul Făgeţel, prin acest proces trecând şi satele Stânceşti, Stânceşti-Ohaba şi Bujoru”, a precizat Ovidiu Pădurean, tânărul primar din Dobra. De menţionat că modernizarea drumurilor comunale şi a uliţelor reprezintă o componentă de bază a programului investiţional pe care edilul şi l-a propus să-l atace încă din campania electorală.

One thought on “Primarul din Dobra vrea curăţenie şi drumuri bune

  • sa va ajute dumnezeu domnule primar ovidiu padurean sa duceti dobra acolo unde trebuia sa fie de mult timp impreuna cu consilierii dumneavoastra faceti treaba buna pt noi si pt. comunasa le aratati celor care nu v-au sustinut la alegeri cum promisiunile din campanie prind viata…sa ne traiti intru multi si fericiti ani si cat mai multe mandate

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura