Primarul din Dobra, pe post de recuperator de creanţe

Magdalena Şerban

Dacă la capitolul încasări de taxe şi impozite din partea localnicilor sau a celor care au proprietăţi în zonă, Ovidiu Pădurean (foto), primarul din Dobra, nu are motive de îngrijorare, procentajul de până acum (89,7 la sută) fiind unul asemănător cu cel înregistrat anul trecut, situaţia se schimbă în cazul celor cinci composesorate ce-şi desfăşoară activitatea pe raza comunei. Acestea parcă ţin banii la ciorap, uitând să-şi achite datoriile către stat.

Cinci, şi toate datoare
„Îmi stau pe cap pur şi simplu, aceste datorii. Composesoratul din Dobra are o restanţă de aproximativ 25.000 de lei, cel din Roşcani are circa 23.000 de lei, cel din Pancu are aproximativ 10.000 de lei, de la cel din Stânceşti-Ohaba avem de recuperat aproximativ 4.500 lei, iar de la cel din Răduleşti avem în jur de 6.900 de lei. S-a adunat o aşa sumă mare la fiecare, pentru că efectiv, nu s-a plătit. Este inadmisibil ce se întâmplă. S-au trimis înştiinţări şi somaţii, dar tot nimic. Dacă nu primim nici un semn pozitiv şi nu putem rezolva problema în mod amiabil, atunci, vom fi nevoiţi să apelăm, cu titlu legal, la execuţie silită. În rest, o să mergem prin sat, organizaţi pe comisii, pentru a recupera creanţele din teren. Cu persoanele fizice, nu prea sunt necazuri mari, pentru că lumea plăteşte la timp, lucru pentru care doresc să le mulţumesc localnicilor. Mai sunt câteva cazuri când oamenii fie nu stau în zonă şi au uitat să plătească, fie nu au avut bani, dar am speranţa că vom finaliza cu bine şi acest an”, a spus edilul-şef al dobrenilor.
Prin urmare, primarul din Dobra face apel atât către populaţia comunei, care nu şi-a achitat încă dările, cât mai ales, către conducerea composesoratelor amintite, să conştientizeze că şi administraţia locală, la rândul său, dacă nu încasează bani, nu are nici spor în a derula sau în a începe investiţii, unele chiar stringente.

3 comentarii la „Primarul din Dobra, pe post de recuperator de creanţe

 • 1 noiembrie 2012 la 6:45
  Permalink

  va multumesc domnule primar ovidiu padurean ca luati masuri in primaria pe care o conduceti si pe care eu cand am fost primar nu am putut sa o conduc.eu m am ocupat de capele de afaceri cu popii mei si de hotii cu luci pastiu si am fost tot plecat .nu ma interesat soarta cetatenior doar mie sa mi mearga bine…si impreuna cu oamenii mei pe care i am angajat in primarie am furat cat am putut..va doresc domnule primar la dobrei sa realizati ceea ce eu nu am fost in stare sa fac in 12 ani de primar.
  va doresc numai bine si cat mai multe mandate

 • 11 ianuarie 2013 la 20:15
  Permalink

  halal primar avem!

 • 11 ianuarie 2013 la 20:32
  Permalink

  domnule primar mai apuci celalat mandat sau urmezi dupa Suiaga nu popa.nu ne dezamagiti ca muscam ham ham

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare