Primarul din Densuş vrea colaborări şi peste hotare

Magdalena Şerban

Primarul comunei Densuş, Sorin Ştefoni (foto), îşi doreşte ca aşezarea la a cărei cârmă se află să poată fi cunoscută nu numai dincolo de hotarele judeţului,  ci şi în străinătate. Aşa că un acord de înfrăţire nu poate aduce decât beneficii pentru întreaga comunitate, după cum spune chiar el. Pe de altă parte, proiectele investiţionale îşi urmează şi ele cursul, unele aflându-se pe ultima sută de metri de execuţie.

Briec-Densuş, un viitor parteneriat

Comuna Briec din Franţa (regiunea Quimper) este localitatea cu care administraţia publică din Densuş vizează realizarea unei înfrăţiri. „Am avut o delegaţie franceză în vizită la Densuş, iar în primăvară, vom întoarce noi vizita, în Franţa. Dorim să semnăm un protocol de înfrăţire între cele două localităţi, prin această modalitate, putându-se demara un schimb cultural şi de experienţă, menit să aducă un plus de cunoaştere, dar şi o colaborare mai strânsă între noi şi francezi. Primii paşi au fost deja făcuţi în acest sens”, a spus Sorin Ştefoni.

Canalizare şi staţii de epurare pentru comunitate

Edilul-şef consideră că proiectele de anvergură se realizează pe termen lung, însă nu trebuie să fie uitate nici cele ce se apropie de final. Prin urmare, lucrările începute trebuie să fie terminate, pentru că iarna va tăia din elanul oricăror execuţii. „Pentru proiectul de implementare a reţelei de canalizare şi construcţia a trei staţii de epurare, finanţat din fonduri guvernamentale în baza Ordonanţei 7, mai avem de primit 600.000 de lei. Din aceşti bani, se va achita ce a rămas neplătit şi se vor finaliza şi cele două staţii de epurare din Densuş şi Hăţăgel, cea din Peşteana fiind gata. De asemenea, canalizarea e finalizată iar majoritatea locuitorilor din satele amintite sunt deja racordaţi la reţea”, a mai menţionat  primarul din Densuş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare