Primarul din Crişcior, prezent la întrunirea UCLG din Columbia

Primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui, a luat parte la cel de-al cincilea Summit al Organizaţiei Mondiale a Oraşelor şi Administraţiilor Locale Unite – UCLG, care s-a desfăşurat în capitala Columbiei, Bogota.05-primar-criscior-columbia-alaturi-de-colegii-primari-din-lume
La congresul din acest an au fost prezenţi 3.000 de reprezentanţi ai oraşelor, regiunilor şi autorităţilor locale de pe toate continentele, mai exact, din 100 de ţări şi din cadrul a 40 de organizaţii internaţionale. Printre aceştia s-a aflat o delegaţie a Asociaţiei Comunelor din România (AcoR), formată din 20 de primari. Fiind şi membru supleant al Consiliului Mondial al UCLG, Ovidiu Furdui, cel care păstoreşte comuna Crişcior, a avut ocazia să stabilească noi contacte, luând pulsul activităţii autorităţilor locale internaţionale.
„UCLG este cea mai mare organizaţie a administraţiilor locale din lume şi se prezintă ca vocea comună şi avocatul mondial al administraţiilor publice locale, reprezentând de facto peste jumătate din populaţia lumii, oraşele şi asociaţiile membre ale UCLG fiind prezente în 136 de ţări membre O.N.U. La Congresul din acest an, desfăşurat la Bogota, au fost peste 300 de jurnalişti acreditaţi şi peste 200 de vorbitori pe diferite teme. La summit a fost ales noul  preşedinte al organizaţiei, pentru perioada 2016 – 2019, în persoana lui Mpho Parks Tau, fostul primar al oraşului Johannesburg, capitala Africii de Sud. Mă bucur că am avut ocazia să mă  aflu printre omologi din întreaga lume, să consult ceea ce e nou în materie de administraţie publică şi mai ales să leg noi contacte care, ulterior, se pot concretiza în parteneriate”, a declarat Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior şi vicepreşedinte AcoR – Filiala judeţului Hunedoara. (M. Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare