Primarul din comuna Râu de Mori are o solicitare. „Este nevoie de alocări bugetare destinate zonelor turistice”

7 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Majoritatea primarilor hunedoreni nu se numără printre cei care au ales să majoreze grila de impozitare, în 2020 taxele locale rămânând la acelaşi nivel cu anii precedenţi. Un exemplu în acest sens este conducerea comunei Râu de Mori.

„Doar le-am actualizat la rata inflaţiei. Din 2017 noi nu le-am mai majorat. Viaţa oamenilor e destul de grea, iar nevoile se înmulţesc de la an la an. Aş vrea să anunţ faptul că dacă persoanele fizice îşi vor achita dările până în ultima zi din martie, vor beneficia de o reducere de 10 procente. Persoanele juridice au o reducere de unu la sută. Nu ne permitem să acordăm mai mult, bugetul nostru bazându-se foarte mult pe încasări. Cam din asta trăim. Cei care deţin pensiuni date în circuitul turistic şi îşi desfăşoară activitatea doar jumătate din an, conform Codului Fiscal în vigoare au valori reduse de impozitare”, a afirmat Niculiţă Mang (foto), primarul comunei Râu de Mori.
Legat de 2020, acesta spune că are aşteptări realiste, însă îşi doreşte ca măcar acum, în al 12-lea ceas, să se facă ceva în privinţa alocărilor bugetare aferente unităţilor administrative în raza cărora se practică turismul. ,,Sunt permanent nemulţumit de cadrul legal, care este incomplet. Nu avantajează cu nimic zonele în care activitatea turistică e una intensă. Nu mă refer la zonele cu două-trei cabane, ci la cele ca noi, cu o capacitate de cazare de circa o mie de locuri. Cu ce ne ajută pe noi că avem această ofertă? Cu nimic. Proprietarilor, respectiv turiştilor, nu le trebuie apă, canalizare, drumuri asfaltate etc? Alocările primite pentru dezvoltarea turismului sunt zero. Chiar trebuie să se schimbe ceva”, e de părere primarul.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Judecat pentru tâlhărie calificată

Bărbatul de 49 de ani, Nelu Danci, se află în arest preventiv şi a fost cercetat pentru comiterea a trei...

Zeci de accidente pe pârtiile de schi provocate de indisciplina turiştilor

Aproape 80 de turişti au avut nevoie de ajutorul echipajelor Salvamont Lupeni, structură care acţionează în această perioadă în staţiunea...

A fost inaugurat Stadionul Naţional pentru Tokyo 2020

Noul Stadion Naţional din Tokyo a fost inaugurat în cadrul unui eveniment denumit simbolic “Hello Our Stadium!”, care s-a dorit...

Închide