Primarul din Bucuresci, fãrã consiliu si fãrã buget

Nicolle Ebner

Disperare mare pe capul primarului comunei Bucureşci, Mircea Ghilean (foto). Edilul şef a dizolvat consiliul local în luna noiembrie şi, pentru că instanţa de judecată nu s-a pronunţat nici acum cu privire la legalitatea sau ilegalitatea măsurii, primarul comunei nu poate adopta bugetul pe anul 2010.

Sentinţă în pronunţare
Ultima şedinţă a Consiliului Local Bucureşci a avut loc în data de 19 octombrie 2009, dar degeaba. Primarul Mircea Ghilean a dizolvat consiliul local în luna următoare, pentru că, „atât de interesaţi au fost cei 11 consilieri de proiectele propuse de mine pentru lucrări în comună, încât nu au adoptat, în trei şedinte, ordinare consecutive, nici o hotărâre. Conform legii, în astfel de situaţii, consiliul local se dizolvă”, spune edilul şef. Mircea Ghilean spera ca măcar de la 1 februarie să aibă un consiliu nou, care să tragă la aceeaşi căruţă cu el, pentru comunitate. Însă abia ieri a avut loc ultimul termen, iar decizia instanţei cu privire la continuarea activităţii fostului consiliu sau dizolvarea lui şi declanşarea alegerilor anticipate în comuna Bucureşci, a rămas în pronunţare. „Nu pot să adopt bugetul, nu pot face decât plăţi curente, nu pot decide investiţii. Sunt legat de mâini şi de picioare”, mai spune primarul Mircea Ghilean, gândindu-se că, imediat e gata primul trimestru al anului.
Pentru 2010, edilul şef al comunei Bucureşci avea planificată finalizarea  lucrărilor în infrastructura de drumuri comunale (modernizarea CD 18 şi 19 E-Curechiu-Valea Carelor), drumuri vecinale judeţene din cătunele Fodori şi Cosmeşti, modernizarea DJ, care face legătura cu Geoagiu şi transformarea drumului de căruţe care leagă Bucureşci de Băiţa, într-unul de circulaţie rutieră. Tot la început de an, trebuia să înceapă modernizarea Căminului Cultural din satul Şesuri, să continue lucrările de regularizare a Văii Curechiu-Bucureşci, şi să termine lucrările la anexele căminului cultural din centrul de comună.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.