Primarul din Băcia a semnat contractele pentru finanţare a trei importante proiecte de investiţii

Primarul comunei Băcia, Florin Alba (foto), a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), contractele pentru finanţarea a trei proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.
Două dintre ele sunt destinate modernizării infrastructurii rutiere şi pietonale din comuna Băcia, iar unul pentru modernizarea iluminatului public stradal. Suma totală de bani contractată este de peste opt milioane de lei.
„Primul proiect semnat este de modernizare a drumului comunal 50B, dintre Tâmpa şi Petreni. Valoarea proiectului este de 2.603.088 de lei, din care 119.399 lei vor fi din bugetul propriu, restul de la MDRAPFE. Modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public stradal este al doilea proiect semnat cu ministerul. Acesta presupune înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu LED-uri. De asemenea, reţeaua va fi extinsă cu 3.180 de metri. Costurile se ridică la 761.647 de lei, din care 45.966 va, contribuţia din bugetul comunei, restul sumei de la minister. Cel de-al treilea proiect, care este şi cel mai important, este de montare de trotuare şi rigole în satele Băcia, Tâmpa şi Petreni pe o lungime de 8,2 kilometri. Valoarea totală este de 5,8 milioane de lei, din care 379.272 de lei vor fi alocaţi din bugetul propriu”, a declarat Florin Alba, primarul comunei Băcia.
Acesta a mai spus că au fost deja demarate procedurile premergătoare organizării licitaţiilor pentru contractarea serviciilor de proiectare tehnică şi execuţie a lucrărilor. Termenul până la care ar finalizate proiectele este anul 2020, atunci când se încheie PNDL2. (N. Bumbac)

2 comentarii la „Primarul din Băcia a semnat contractele pentru finanţare a trei importante proiecte de investiţii

 • 22 noiembrie 2017 la 15:09
  Permalink

  Felicitari d-lui Primar pentru atragerea fondurilor europene!
  La cat mai multe mandate!

 • 22 noiembrie 2017 la 19:29
  Permalink

  Mult succes și la șpăgi domnule Alba Florin că vorba aia: Are balta pește!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
West Deva a obţinut o nouă victorie şi a urcat în clasament

Echipa West Deva s-a impus cu 9-8 pe terenul grupării Luceafărul Buzău, în etapa a VIII-a a Ligii a II-a...

CFR Simeria şi Juniorul Aiud s-au impus la turneul Ţara Haţegului Junior’s Cup Indoor 2017

Echipele CFR Simeria şi Juniorul Aiud au câştigat cele două categorii de vârstă ale turneului de fotbal pentru copii născuţi...

Măgura Pui s-a desprins de urmăritoare

Liderul Ligii a V-a Hunedoara va „ierna” confortabil pe prima poziţie a clasamentului, după ce în penultima etapă a turului...

Închide