ActualitateFlash

Primarul Devei l-a primit pe ambasadorul Kazahstanului

Adriana Năstase

Municipiul Deva s-ar putea înfrăţi cu o localitate din Kazahstan, a declarat, ieri, ambasadorul Daulet Batrashev, aflat într-o vizită în reşedinţa de judeţ. Primarul Devei, Florin Oancea, a primit delegaţia condusă de ambasadorul Republicii Kazahstan în România.

„Pe parcursul întrevederii, părţile şi-au prezentat, fiecare, specificul economic, cultural şi potenţialul de dezvoltare. Accentul a fost pus pe identificarea de oportunităţi de colaborare în domeniul turismului, al comerţului şi al afacerilor, precum şi pe identificarea unei localităţi/regiuni din Kazahstan care să corespundă specificului municipiului Deva, în vederea unei viitoare înfrăţiri. La discuţii au mai participat Chingiz Kemel, prim-secretar al Ambasadei Republicii Kazahstan în România, tehnicianul Ioan Andone, fost antrenor al echipei de fotbal din capitala Kazahstanului, FC Astana, precum şi reprezentanţi din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Deva. După întrevederea oficială, ce a avut loc la Primăria municipiului Deva, E.S. Daulet Batrashev, ambasadorul Republicii Kazahstan în România, a vizitat Cetatea Deva şi s-a arătat foarte încântat de potenţialul turistic al municipiului”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.
Kazahstanul este cel mai mare producător de petrol din Asia Centrală, din punct de vedere economic generând 60 la sută din PIB-ul regiunii. Anul trecut, s-au împlinit 25 de ani de relaţii diplomatice între România şi Kazahstan, la nivel de 2017, valoarea comerţului între cele două ţări ajungând la aproape un miliard de dolari.

3 comentarii la „Primarul Devei l-a primit pe ambasadorul Kazahstanului

  • Va felicit domnule primar pentru promovarea relatiilor cu diplomati oamemi de afaceri.Am opropunere fiindca anul acesta esre centtenaru umiriimmre la 1 Decembrie1918 sa faceti demeersuri sainvitam ambasadoarea frantei la Deva si comuna Berthelot .Vine si Prededintele Frantei ,ca asemenea Generalui Berthelot
    SA SADEASCA,un stejar la Iasi CARE SA SIMBOLIZEZE VIITORU RELATIILOR FRANCO ROMANE.Amintirea generalului Berthelot trebuie să rămână nestinsă în memoria românilor. La fel ar trebui să rămână și vorbele pe care le-a rostit acest prieten al românilor în măreața zi de 1 Decembrie 1918: „Sângele eroilor căzuți în luptele Marelui Război să fie pentru tine, o, frumoasă Românie, sămânță de noi virtuți, în așa fel încât copiii tăi să fie mereu demni de părinții lor și gata să-ți apere pământul sacru, atât de des invadat, dar în cele din urmă întregit prin efortul ultimelor generații”Va rog sama planificatilao audienta.
    0723854485**** [email protected]

  • Domnule primar va felicit pentru actiunele intreprinse prin primirea mai multor personalitati diplomatice si economice iin municipiul nostru VA PROPUN SA FACETTI DEMERSURRI PENTRU INVITAREA AMBBASADORULUI FRANTEI LS DEVA SI IIN COMUNA BERTHEOT DEOAACERE ANUL ACESTA ESTE CENTENARUL MARII UNIR MIN CARE FEATA PRIN MISIUNEA FRRACEEZA A AVUT O
    MARE IMPORTATANTA anul acesta esre centtenaru umiriimmre la 1 Decembrie1918 sa faceti demeersuri sainvitam ambasadoarea frantei la Deva si comuna Berthelot .Vine si Prededintele Frantei ,ca asemenea Generalui Berthelot5SA SADEASCA,un stejar la Iasi CARE SA SIMBOLIZEZE VIITORU RELATIILOR FRANCO ROMANE.Amintirea generalului Berthelot trebuie să rămână nestinsă în memoria românilor. La fel ar trebui să rămână și vorbele pe care le-a rostit acest prieten al românilor în măreața zi de 1 Decembrie 1918: „Sângele eroilor căzuți în luptele Marelui Război să fie pentru tine, o, frumoasă Românie, sămânță de noi virtuți, în așa fel încât copiii tăi să fie mereu demni de părinții lor și gata să-ți apere pământul sacru, atât de des invadat, dar în cele din urmă întregit prin efortul ultimelor generații”Va rog sa ma planificatilao audienta.
    0723854485**** [email protected]

  • Michele Ramis este diplomat de carieră, cu grad de ministru, care lucrează în Ministerul francez de Externe din 1980. Ea a fost ambasador însărcinat cu ameninţările infracţionale transnaţionale din ianuarie 2013 şi a participat în această calitate la lupta împotriva diferitelor tipuri de trafic infracţional, precum şi împotriva corupţiei şi spălării de bani, potrivit MAE de la Paris.

    Din 2011 până în 2012, ea a fost consilier diplomatic în Ministerul Apărării.

    Michele Ramis a ocupat, de-a lungul timpului, diferite funcţii în Ministerul de Externe (Afaceri Judiciare, resurse Umane, probleme consulare) şi a avut mai multe posturi diplomatice în America Latină: Columbia, Mexic şi Guatemala. De asemenea, a lucrat la reprezentanţe ale Franţei pe lângă organizaţii internaţionale de la Viena şi la Conferinţa pentru Dezarmare de la Geneva.

    Într-un interviu acordat anul trecut, diplomatul spunea că faptul că este femeie a ajutat-o pe scena diplomatică internaţională, în special atunci când a fost implicată în negocierile privind dosarul nuclear iranian.

    „M-am ocupat, în urmă cu aproximativ 15 ani, dosarul nuclear iranian, criza proliferării iraniene, atunci când eram în post la Viena. Îmi amintesc de şedinţe de negociere cu iranienii care erau destul de tensionate şi riscam să le spun lucruri privind programul nuclear pe care le primeau bine în cele din urmă, pe care le primeau cu zâmbetul pe buze, pentru că eram femeie şi nu sunt sigură că le-ar fi primit la fel dacă era vorba de un bărbat”, a spus Michele Ramis.

    În opinia sa, femeile diplomat au o „contribuţie esenţială în rezolvarea crizelor şi a marilor probleme internaţionale”.

    Michele Ramis a făcut studii de master în drept, este absolventă a Institutului de Studii Politice de la Paris şi de Ştiinţe Penale şi Criminalistică.

    Ea este cavaler al Legiunii de Onoare şi ofiţer al Ordinului Naţional de Merit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura