Primarul Devei, Florin Oancea, vrea să anihileze ferma de cai ilegală de lângă Ştrandul Municipal

1 iulie 2019 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Situaţia cetăţeanului care creşte cai şi alte animale în vecinătatea Ştrandului Municipal din Deva este revoltătoare, ea persistând însă de aproape 20 de ani. Nici un edil care s-a perindat pe la Primăria Deva nu a reuşit să pună capăt acestui focar de infecţie.

Dejecţiile se varsă pe domeniul public
Ieri a venit vremea ca lucrurile să se schimbe. Astfel, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, s-a hotărât! El s-a deplasat la faţa locului, împreună cu oamenii din echipa sa de conducere, pentru a vedea cum se prezintă dezastrul. Înainte a avut o întâlnire cu prefectul judeţului, pe tema respectivă.
”Vom pune capăt unei situaţii intolerabile, care durează în Deva de mai bine de 20 de ani! Chiar lângă ştrandul municipal, un cetăţean creşte cai şi alte animale. Evident, fără nici o formă legală! Dejecţiile de la ferma improvizată se varsă pe domeniul public, ajung chiar pe terenul ştrandului, iar întreaga zonă e învăluită într-un miros pestilenţial.
În această dimineaţă (n.r.-ieri dimineaţă), la solicitarea mea, am avut la prefectură o întâlnire cu prefectul judeţului, Fabius Tiberiu Kiszely, şi cu reprezentanţii instituţiilor care au atribuţiuni în apărarea stării de sănătate a populaţiei: Direcţia Sanitară, Direcţia Sanitar-Veterinară, Garda de Mediu, precum şi cu jurişti din Primărie şi Prefectură şi cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale. Cu toţii am conturat un plan de măsuri urgente pentru soluţionarea situaţiei. Amenzile pe care instituţiile statului le vor aplica pentru punerea în pericol a stării de sănătate a populaţiei sunt doar o parte a acestui plan. În cazul Direcţiei Sanitar-Veterinare, amenda prevăzută de lege poate ajunge la 20.000 de lei. Dar nu este destul. Cetăţeanul în cauză, de altfel, are deja trei astfel de amenzi neplătite. Dacă situaţia de neconceput pentru un oraş civilizat, municipiu reşedinţă de judeţ, durează de peste două decenii, vă promit că o vom rezolva! şi repede!”, a declarat Florin Oancea, edilul şef al reşedinţei de judeţ.
Şi, ca să se ţină de cuvânt, Oancea a convocat o dezbatere publică pentru joi, 4 iulie, ora 14:00, în Sala Mare a Primăriei Deva, cu tema: ”Modificarea regulamentului de creştere şi deţinere a animalelor domestice şi a păsărilor de curte în municipiul Deva.”

Vecinii spun că sunt terorizaţi
”Voi convoca, pentru data de luni, 8 iulie, o şedinţă extraordinară a Consiliului Local prin care să modificăm HCL-ul 245/2018, referitor la regulamentul de creştere şi deţinere a animalelor domestice şi a păsărilor de curte în municipiul Deva. Vom interzice total creşterea ovinelor, caprinelor, porcinelor, cabalinelor, bovinelor etc, precum şi a păsărilor de curte în zonele A şi B din municipiu. După aprobarea Hotărârii de Consiliu Local, vom proceda de îndată la punerea în aplicare a prevederilor acesteia, în sensul evacuării animalelor din zona menţionată”, a adăugat primarul Florin Oancea.
Vecinii crescătorului de cai din zona ştrandului devean spun că nu pot nici măcar să deschidă ferestrele, din cauza mirosului urât care vine dinspre gospodăria omului. Mai mult, unii care i-au spus să-şi facă curăţenie şi să nu-şi mai deverseze dejecţiile animalelor acolo au fost ameninţaţi de către bărbat. Primarul susţine că acesta comercializează caii în Germania. Tot Florin Oancea a spus că gospodăria unde sunt caii, de lângă ştrand, este proprietatea unei mătuşi a omului, care stă în Anglia, bărbatul locuind aici fără forme legale. Mai mult, animalele nu au fost verificate de un medic veterinar, mai spune primarul Devei. Vecinii sunt terorizaţi, iar ieri, chiar consilierul personal al primarului Devei era să fie luat la bătaie de către acest bărbat. Asta, în condiţiile în care la faţa locului se aflau şi câţiva poliţişti locali.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Vasilica Croitoru spune:

    Di di di calutu di, esti fericit ca stai la curte si ai strandul langa tine, speram ca democratii cu idei geniale sa nu te bage in apartament pentru ca este la moda…., dar cum stam cu cainii din apartamente care urla noaptea si alte lighioane care fac urat, sa nu mai vorbim de putoarea din casa scarilor.

  2. Pantea Ion spune:

    Tembelul ala cu caii trebuie internat la un ospiciu, este un pericol public, nu este normal, ameninta pe toata lumea. . Ma mir ca de atatia ani nu si-a gasit nashul. Parca are si pistol, asa se lauda. Bagati-l in pu.a mea la tratament la Zam.

  3. Mirela V. spune:

    Da, are dreptate primarul si da, are dreptate si doamna Vasilica Croitoru care spune ca nu numai caii sunt problema, ci si cainii. Probabil si cei de la bloc, din fericire nu avem ghinionul sa avem catei galagiosi pe scara, dar la casele de langa blocul nostru, in curti, sunt caini care latra fara oprire uneori. Plus ca urla de cate ori trec salvarile pe langa curti. Caini crescuti la oras si care nici acum nu s-au obisnuit cu salvarile si cu oamenii care trec, efectiv, pe langa case si latra ca nebunii…inseamna ca sunt niste caini chinuiti, care nu s-au adaptat la oras. Ar trebui sa si-i mute la tara. In plus, chiar si cand latra ore in sir, stapanii lor nu ies din case nici morti. Atunci pentru ce-s pusi cainii aia acolo? Intra un hot, le da in cap si apoi intra in casa peste nenorocitii aia, care nu-s nici macar curiosi de le latra javra cu atata disperare. Nu suntem obligati sa ii suportam.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Automobilism. Mihai Leu, învingător la Cupa Reşiţa

Hunedoreanul Mihai Leu se îndreaptă spre primul său titlu de campion la viteză în coastă, la 16 ani după ce...

Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: Legea pensiilor şi Legea dării în plată au fost adoptate de parlament

După îndelungi dezbateri şi discuţii aprinse în parlament, cu toată opoziţia reprezentanţilor USR şi PNL, două legi cu impact pozitiv...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Tributul necredinţei

Suntem cele mai iubite fiinţe de pe pământ, pentru că Dumnezeu, din dragostea Sa nemărginită faţă de oameni, ne-a înzestrat...

Închide