Politica si administratie

Primarul Devei continuã rãzboiul cu terasele ilegale

05 control primarie terase (19)  Cristina Ghenea

Războiul declarat de primarul Devei împotriva teraselor amplasate ilegal pe raza municipiului continuă. Ieri, edilul şef a închis, personal, trei astfel de terase.

Cu edilul şef în frunte
Două localuri din cartierul Dacia şi unul din Micro 15 au primit, ieri, vizita reprezentanţilor Primăriei Deva. O armată de inspectori şi poliţişti locali, în frunte cu edilul şef al municipiului, Petru Mărginean, le-a pus în vedere proprietarilor acestor baruri că sunt obligaţi să-şi întrerupă activitatea – în ceea ce priveşte servirea pe terasă – până la intrarea în legalitate.
„Problema cu aceste terase este că fie nu au autorizaţie de funcţionare, fie nu au autorizaţie de construcţie, fie nu au nici una, nici alta. Proprietarii au fost somaţi în repetate rânduri şi au fost şi sancţionaţi contravenţional, însă continuă să-şi desfăşoare activitatea ilegal“, a precizat primarul Petru Mărginean.

Amenzi şi interdicţia de a mai servi
Acţiunea reprezentanţilor primăriei a vizat două localuri din Dacia, şi anume „Bar Green“, situat pe Aleea Plopilor şi „Garofiţa“, de pe Bulevardul Dacia. Primul dintre ele are o terasă formată din cinci mese scoase pe trotuar, deci ar avea nevoie doar de autorizaţie de funcţionare. După ce a fost amendat cu 500 lei, proprietarul barului a făcut o cerere de eliberare a autorizaţiei necesare, însă nu a mai şi aşteptat ca aceasta să-i fie aprobată. La câţiva zeci de metri distanţă, barul „Garofiţa“ are probleme şi mai mari. Terasa din faţa localului, construită încă din perioada comunismului, nu are nici un fel de autorizaţie. Proprietara a fost, de asemenea, amendată şi i s-a pus în vedere să remedieze problema. Până atunci, însă, nu mai are voie să servească pe terasă. Iar dacă nu se conformează, reprezentanţii primăriei se vor vedea nevoiţi să-i demoleze construcţia. Aceeaşi poveste este valabilă şi în cazul localului „Anastasia“, situat la intersecţia străzilor Mihai Eminescu şi Bejan. Inspectorii din Comisia de Urbanism spun că proprietarul clădirii a depăşit suprafaţa concesionată cu circa 70 de metri pătraţi, după care şi-a făcut şi o terasă de aproximativ 50 de metri pătraţi, pentru care nu are nici un fel de autorizaţie. Mai mult, acesta mai are un bar, situat în cartierul Gojdu, tot cu astfel de nereguli.
Conform celor declarate de reprezentanţii primăriei, sunt, în total, în municipiul Deva, patru terase care nu au nici un fel de autorizaţie şi alte patru, care nu au respectat suprafaţa aprobată de Comisia de Urbanism. Anul acesta, au fost aplicate, în total, peste 20 de amenzi în valoare totală de peste 10.000 lei. Pe raza municipiului sunt, de asemenea, 47 de terase care funcţionează legal.

One thought on “Primarul Devei continuã rãzboiul cu terasele ilegale

  • As fi curioasa cat de legale sunt terasele de langa primarie ; cele care au si loc de joaca pentru copii (bine ca nu au voie sa functioneze baruri langa scoli dar sunt birturi cu locuri de joaca incluse)… Ca la noi la nimeni : la 2 pasi de primarie domnule primar!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.