Primarul Devei a semnat alte două proiecte de investiţii cu finanţare europeană

31 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Năstase

Ieri, două proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de 20,56 milioane de lei, echivalentul a 4,25 milioane de euro, au fost semnate de primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), unul dintre obiectivele de investiţii referindu-se la construirea unei grădiniţe, iar cel de-al doilea, la realizarea unei piste de biciclete pe bulevardele principale ale oraşului.

Pentru construcţia grădiniţei, municipalitatea a câştigat fonduri în valoare de 4,64 milioane de lei (961.159 de euro), imobilul urmând să fie ridicat pe un teren disponibil în curtea Şcolii Gimnaziale „Andrei Şaguna“ din Deva.
„Proiectul are ca obiect construirea unei grădiniţe noi cu patru grupe, în curtea Şcolii Gimnaziale «Andrei Şaguna», pentru a creşte calitatea învăţământului preşcolar din municipiul Deva. Suma de 2,8 milioane lei este finanţare nerambursabilă, iar valoarea cofinanţării municipiului Deva este de 1,83 milioane lei“, a arătat primarul Florin Oancea.
Perioada de implementare a proiectului este de 31 de luni de la data semnării contractului, iar cea de execuţie a lucrărilor şi recepţie a acestora a fost stabilită la 20 de luni. Cel de-al doilea proiect, ce vizează construirea unui traseu pentru biciclişti, are o valoare totală de 15,92 milioane de lei, echivalentul a 3,29 milioane de euro. Traseul va include bulevardele Decebal şi 22 Decembrie, zonele adiacente acestora, dar şi modernizarea trotuarelor de pe aceste artere de circulaţie. Proiectul prevede şi două puncte de închiriere a bicicletelor. Investiţia va fi confinanţată de la bugetul local cu 318,467 lei.
Perioada de implementare a proiectului este de 40 de luni de la data semnării contractului. Lucrările vor trebui executate şi finalizate într-un termen de 28 de luni.
Ambele proiecte fac parte din Strategia Integrată pentru Dezvoltare Urbană a municipiului Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Modificări privitoare la indemnizaţia ajutor şomaj şi noi măsuri fiscale

În Monitorul Oficial nr. 260 din 30 martie 2020 au fost publicate mai multe acte normative-printre care sunt şi cele...

Atletism. Competiţii de maraton reprogramate

Asociaţia Bucharest Running Club, organizatoarea celor două competiţii atletice de alergare pe şosea (maraton), C UNIQA Asigurări Bucharest FAMILY &...

Jocurile Olimpice de la Tokyo

Jocurile Olimpice de la Tokyo suspendate în acest an se vor desfăşura, aşa cum informează Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), în...

Închide