ActualitateFlashPolitica si administratie

Primarul Dan Bobouțanu, victorie de etapă împotriva celor care i-au adus acuzații false

Sorina Popa

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a obținut o primă victorie în procesul intentat unui trust local de presă, după ce jurnalistul Mircea Goian a făcut acuzații grave la adresa edilului șef, în urmă cu doi ani.

Daune morale de 1 leu
Astfel, primarul Hunedoarei era acuzat că aparatul de testare Covid PCR achiziționat de spitalul din municipiu nu funcționează, nu are reactivi și pacienții de acolo nu pot fi testați. Lucru fals, a susținut Dan Bobouțanu în fața ju­de­cătorilor, după ce acesta a acționat în instanță pe editorul și pe jurnalistul care a scris articolul. „De fapt, în perioada respectivă, 20-26.05.2020, con­form datelor transmise de spital, au fost efectuate 424 de teste PCR, fiind indicate nu­me­le și codurile numerice personale ale persoanelor testate”, se arată în sentința magistraților.
Edilul șef a cerut daune morale de 199.990 de lei, bani pe care voia să-i doneze Căminului de bătrâni din localitate.
Judecătoria Hunedoara i-a dat câștiga de cauză lui Dan Bobouțanu, acuzații putând face recurs la decizie.
„Instanța a acordat daune morale de 1 leu. Am spus, în repetate rânduri, că cine își permite să scrie minciuni despre munca celor din ad­ministrația locală din municipiul Hunedoara, va fi acționat în instanță. Pentru că eu cred în justiție. Doar instanța poate decide cine a avut dreptate. Nu răspund atacurilor și minciunilor cu aceeași monedă. Iată că Judecătoria Hunedoara mi-a dat câștig de cauză. Aștept decizia finală. Sper să fie o lecție pentru redactorul care a scris minciunile, cu siguranță a înțeles că trebuia să ne întrebe și pe noi ce e cu aparatul PCR de la spital. Nu mi-a cerut punctul de vedere, de aceea am dat în judecată publicația și pe autorul articolului. Așa voi proceda cu toți care vor scrie minciuni despre activitatea mea de primar și a echipei mele”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.
Judecătoria Hunedoara a decis că publicația respectivă trebuie să-i ceară scuze public edilului șef pentru acuzațiile nefondate.
Și secretarul municipiului Hunedoara, Dan Laslău, a câștigat procesul împotriva unora care l-au denigrat pe Facebook.

One thought on “Primarul Dan Bobouțanu, victorie de etapă împotriva celor care i-au adus acuzații false

  • Dna Sorina Popa!
    Titlul nu e corect.primarul nu poate fi în război cu unii dintre cetățeni.el e un slujbaș al lor!
    Sau nu?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura