Politica si administratie

Primãriile PNL, copiii vitregi ai guvernului

05 Mircea Molot  6497

Nicolle Ebner

Dacă în anul 2008, Guvernul Tăriceanu a sprijinit financiar toate primăriile din judeţ, indiferent de culoarea politică a edililor, anul acesta, Guvernul Boc defavorizează făţiş primăriile liberale, pedepsind locuitorii acestor unităţi administrativ teritoriale, ca şi cum nu fac parte din România.

Guvernul Boc face separatisme între hunedoreni…
Prin HG nr. 605 din 13/05/2009 publicată în M.O. doar în 3 iunie, dar fără anexele aferente, pentru a nu se cunoaşte primăriile privilegiate, 38 de primării din judeţul Hunedoara au primit din Fondul de rezervă bugetară sume cuprinse între 40.000 de lei şi 160.000 de lei pentru echilibrarea bugetelor locale. În rândul celor 38 de primării hunedorene beneficiare ale acestor sume, sunt toate conduse de primari PDL, aproape toate cele conduse de primari PSD – cu excepţia a patru dintre acestea din urmă – şi nici o unitate administrativ teritorială condusă de primari PNL. Deci, nota bene, aşa înţelege Guvernul Boc şi, mai ales, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, care este hunedorean, să împartă banii publici.

…însă Consiliul Judeţean menţine echilibrul
Pentru a echilibra situaţia, la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ (foto), s-a decis utilizarea fondului propriu de rezervă, pentru acordarea de ajutoare unor unităţi administrativ-teritoriale aflate în stare de extremă de dificultate. În ciuda opoziţiei consilierilor PDL, suma de 1.002.000 de lei a fost împărţită primăriilor PNL, pe listă fiind incluse şi cele patru primării PSD excluse de pe lista guvernului. Pentru corectitudine, nu au primit ajutoare financiare pentru echilibrarea bugetului primăriile din Deva, Hunedoara şi Simeria, cu care CJH are încheiate contracte de colaborare privind finanţarea unor investiţii.
„Suntem consilieri ai întregului judeţ şi prin urmare, ca să echilibrăm situaţia, am alocat fonduri şi pentru primăriile PNL şi PSD, care au fost omise cu voie, sau fără voie, din hotărârea de guvern”, şi-a motivat Mircea Ioan Moloţ iniţiativa. Contrar sforăriilor trase de liderii PDL din judeţ, consilierii PSD au votat pentru sprijinirea primăriilor PNL.
Subliniem că prin HG nr. 605/2009, în cazul a 24 de judeţe (printre care şi Hunedoara) nu s-au dat bani către nici un primar liberal, sumele fiind alocate doar primăriilor conduse de PSD şi PDL.

One thought on “Primãriile PNL, copiii vitregi ai guvernului

  • Rusine d-le Molot, in anul 2008 aau fost sprijinite doar primariile care au avut primari pnl, faceti de ras un partid cu istorie. Pana la a plange primariile „vitregite”, de ce nu va ocupati pe problemele mari ale judetului, ce ziceti de „celebrul” drum de legatura Patrosani – Simeria, se lucreaza la el de cca 8 ani, din care 5 ani ati fost presedintele CJ Hunedoara!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.