Actualitate

Mai multe animale, mai multe cereri

02 Vasile Jurca - APIA4875

Sorina Popa

 Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara a finalizat campania de primire a cererilor pentru Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP) în sectorul zootehnie.

Mai multe cereri
Potrivit datelor centralizate, anul acesta în judeţul Hunedoara, au fost depuse 6.906 cereri pentru subvenţia pentru bovine, faţă de 5.962 de solicitări înregistrate anul trecut. La ovine, situaţia stă la fel de bine, în 2009 fiind depuse 859 de cereri, faţă de 760 în anul 2008.
“Este un lucru îmbucurător că a crescut numărul de bovine şi de ovine la noi. Efectivele de bovine se ridică în prezent la aproape 28.000, iar la ovine, la 110.807 de capete. Probabil, mulţi fermieri nu şi-au declarat până acum numărul de animale deţinute, crezând că acestea le vor fi confiscate. Acum, sunt încurajaţi să le declare, primind subvenţii pentru ele. În perioada următoare, vom demara controlul administrativ pentru 10-12 la sută dintre cererile depuse. După finalizarea verificărilor, va rezulta numărul eligibil de efective care va intra la plată”, a declarat Vasile Jurca (foto), directorul APIA Hunedoara.
Valoarea sprijinului financiar acordat fermierilor se ridică la 495 de lei/cap de bovină şi la 43,9 lei/cap de ovină. Potrivit lui Vasile Jurca, subvenţiile vor fi plătite, probabil, după data de 15 octombrie 2009. Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP) se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.