Primarii sunt nemulţumiţi că poştaşii merg în şomaj tehnic

23 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Poştaşii sunt printre angajaţii care se află şi ei în prima linie a luptei împotriva COVID-19. Pentru că ei merg zi de zi pe la casele oamenilor, le duc pensiile, corespondenţa, facturile. Nu contează că sunt în permanent pericol să se infecteze, asta e meseria lor şi trebuie să se supună.

„Au mers cum au putut”
În această situaţie, decizia conducerii centrale a Poştei Române de a-i lăsa în şomaj tehnic pentru câteva zile pe fiecare angajat a adus nemulţumirea unora dintre primarii din judeţul nostru.
Astfel, primarul comunei Ilia, Marius Omotă (foto stânga), susţine că „nu e corect ca poştaşii să meargă în şomaj tehnic, pentru că şi aşa sunt puţini şi sunt şi în pericol, acum, cu noul virus. În comuna noastră, de exemplu, sunt trei poştăriţe. Ele au mers prin toate satele, au dus pensiile, corespondenţa, nu a contat că se pot infecta, că se pot îmbolnăvi, ele şi-au făcut datoria. La toată lumea îi e frică să iasă din case. Însă, ele au mers pe teren, cu maşina, cu bicicleta, cum au putut. De aceea, faptul că sunt date în şomaj tehnic câte patru zile fiecare, nu mi se pare corect, iar cetăţenii vor avea de suferit. Pentru că, va fi foarte greu, în aceste condiţii, când una dintre angajate este în şomaj tehnic, celelalte să acopere şi terenul acesteia”, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.
La rândul său, primarul comunei Băcia, Florin Alba (foto dreapta), a declarat că decizia de a trimite în şomaj tehnic poştaşii nu e bună. „Nu este o decizie bună, după părerea mea. „Chiar ieri m-a sunat unul dintre poştaşii pe care îi avem la noi în comună să mă anunţe că intră în şomaj tehnic. Va fi greu, la sate se ştie că locuiesc mai mulţi oameni în vârstă. Şi atunci când unul dintre poştaşi este în concediu de odihnă, situaţia este dificilă, deoarece colegii lui trebuie să acopere şi zona acestuia”, a spus primarul comunei Băcia.

În perioada când nu se distribuie drepturile sociale
Contactată, directoarea Oficiului Judeţean de Poştă, Diana Alexe, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că situaţia cu şomajul tehnic este la nivel naţional, nu numai în judeţul nostru. ”Este o perioadă, acum, când pensiile au fost distribuite, sau alte drepturi sociale. De aceea, s-a luat decizia să se meargă în şomaj tehnic, pentru patru zile, fiecare salariat, inclusiv eu, pe rând. În mediul rural, acolo unde avem oficii poştale, deci mai mulţi salariaţi, se lucrează cu jumătate dintre ei, restul fiind în şomaj tehnic. În locurile unde sunt agenţii şi circumscripţii, unde este doar câte un angajat, acestea sunt închise de astăzi (n.r.-ieri) până în 28 aprilie”, a declarat Diana Alexe, directoarea Oficiului Judeţean de Poştă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 24.04.2020

Gheorghe Moldovan, cetăţean din Hunedoara Pentru că a fost arestat preventiv, în urma scandalului provocat în sâmbăta Paştelui, în cartierul...

Bulina albă, 24.04.2020

Lt. col. medic Constantin Vlase, managerul militar al Spitalului Judeţean Deva Pentru că, după două săptămâni de la numirea sa...

Gura lumii, 24.04.2020

Vorbesc gurile rele că un angajat de la o unitate medicală din judeţ a primit o lecţie zilele trecute, când...

Închide