Primarii spun că au probleme cu ariile naturale protejate

13 februarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că multe primării din judeţ au probleme din cauza ariilor naturale protejate.
Mai exact, edilii se plâng că atunci când cetăţenii vor să construiască, să se aprovizioneze cu lemne sau să acceseze fonduri europene, se lovesc de problemele cu ariile naturale protejate. „Cred că delimitarea ariilor naturale protejate s-a făcut cu o largheţe mai mare decât era cazul, lucru care impietează asupra vieţii economice, sociale şi administrative din unităţile administrativ-teritoriale. De aceea, am gândit că este necesară o reajustare a lor. O discuţie pe tema acestor delimitări este binevenită şi cred că este un demers care trebuie dus cu seriozitate şi responsabilitate până la capăt”, a declarat prefectul Fabius Kiszely.

O nouă delimitare
Un număr de 22 de primării din judeţul Hunedoara pe raza cărora se află arii naturale protejate au solicitat Agenţiei de Protecţia Mediului o nouă delimitare a acestor suprafeţe, primarii susţinând că formula actuală privează comunităţile locale de o serie de proiecte de investiţii. Prefectul susţine că aproape 40 la sută din suprafaţa judeţului este reprezentată de arii naturale protejate distribuite pe teritoriul a 55 de unităţi administrativ-teritoriale.
În judeţul Hunedoara sunt 46 de arii naturale protejate, cu o suprafaţă de 179.976 ha.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Social-democraţii deveni se pregătesc de alegeri

Lucrurile sunt pe cale să revină la normal în organizaţia municipală Deva a PSD. După ce au pierdut alegerile pentru...

Costel Avram, încă patru ani la conducerea Apa Serv

Directorul general al societăţii Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram (foto), are în faţă un nou mandat pe acest post,...

Încă 500 de hectare de pădure din judeţ vor intra în categoria pădurilor virgine

Circa 500 de hectare de pădure din administrarea Ocolului Silvic Pui sunt în procedura finală de includere în Catalogul Naţional...

Închide