Primarii din Băiţa şi Veţel şi-au adus microbuzele şcolare acasă

23 iulie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 ponta microbuze (2)Sorina Popa

Ieri, premierul Victor Ponta a înmânat cheile microbuzelor şcolare achiziţionate pentru transportul elevilor din mediul rural. Cele 101 de chei au fost înmânate personal de către premierul Victor Ponta, în curtea Guvernului, primarilor de comune care le-au solicitat aceste microbuze.
Doi primari hunedoreni şi-au luat microbuzele din Bucureşti
Potrivit liderului PSD de Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor, în judeţul Hunedoara vor fi distribuite 26 de microbuze şcolare până la sfârşitul acestui an.
Ieri, doi dintre primarii de comune hunedorene care au solicitat asemenea microbuze, le-au luat din Capitală, primind cheile de la premierul Ponta. Este  vorba de primarii comunelor Băiţa şi Veţel. Primarii celor două comune au şi ajuns ieri seară acasă cu microbuzele.
„La noi în comună sunt peste 200 de elevi care fac naveta la şcoală. Avem deja două microbuze. Însă, nu ne descurcam doar cu ele, deoarece copiii erau nevoiţi să se trezească mai repede, ca să poată ajunge la cursuri. În plus, de multe ori, cursurile începeau de la 8.30, pentru că nu reuşeam să-i transportăm pe toţi elevii la şcoli până la ora 8”, a declarat Damian Diniş, primarul comunei Băiţa.
La rândul său, primarul comunei Veţel, Ioan Henţiu, a declarat că se descurca mai greu cu cele două microbuze pe care le deţine primăria, unul de 16+1 locuri şi altul de 8+1 locuri. „Trebuia să-i aducem în mai multe ture pe copii la şcoală. Sunt peste 100 de elevi care fac naveta la noi în comună. Iar de la toamnă vor fi şi mai mulţi, aşa că ne prinde foarte bine acest microbuz”, a declarat Ioan Henţiu, primarul din Veţel.
Dotate cu anvelope de iarnă şi cronotahograf digital
Microbuzele aduse ieri în curtea Guvernului sunt marca Opel, sunt de culoare galbenă, iar pe fiecare este inscripţionat textul: ”Microbuz achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”. Cele 100 de microbuze repartizate ieri fac parte din prima tranşă de 600 de microbuze achiziţionate de MDRAP pentru transportul elevilor din mediul rural. Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri şi costă, fiecare, 26.933 de euro cu TVA. Livrarea microbuzelor a fost făcută cu un set de rezervă de cinci anvelope de iarnă, iar garanţia acestora este de cinci ani, în limita a 150.000 de kilometri. Microbuzele vor fi dotate cu cronotahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/oră.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Postul lui Berbeceanu, scos la concurs de IGPR

Inspectoratul General al Poliţiei Române a scos la concurs funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba...

Terenurile agricole ale fermierilor, verificate de APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Hunedoara a încheiat o serie de verificări a suprafeţelor agricole declarate de...

Hoţi prinşi în flagrant, în Ilia

În cursul zilei de marţi, 22 iulie, câţiva hoţi de pe raza judeţului nostru au fost luaţi în vizor de...

Închide